La Nit dels Músics acaba "a les fosques"

Lleure i festes

Si fa dos anys la Nit dels Músics va tenir la pedregada com a protagonista i va fer acabar l'audició de pressa i corrents, la Nit dels músics del 2011 es recordarà com la de l'apagada. Un incendi en un transformador del carrer del Molí ha deixat part del poble sense llum quan faltava un quart per la mitjanit.
La Coma ha quedat a les fosques. Els músics han continat tocat com si res. I els sardanistes... ballant.

S'estava interpretant la sardana Nit d'Argent del mestre Antoni Mas, que precisament dirigia la monumental cobla de músics cassanencs.

Com que és una sardana que des de fa deu anys esdevé clàssica en el repertori de l'audició, els músics se la sabien gairebé de memòria i n'han acabat la interpretació sense llegir la partitura.  Era la cinquena de la nit.

Faltava menys d'un quart per a les dotze, l'hora marcada perquè soni El sereno, la peça de Josep Coll que tanca aquesta Nit dels músics que enceta la Festa Major.

De seguida s'ha detectat l'incendi del transformador al carrer del Molí i els tècnics s'han posat a arranjar-ho; manera provisional s'ha tirat un cable des d'un establiment que encara tenia corrent i amb un sol focus els músics han afrontat la darrera de la nit.
Els balladors tampoc no  s'hi veien gaire, però tant li feia... ballar El sereno és un dels atractius de la vetllada del divendres de la festa.. i s'ha ballat.

Després ha tornat la llum i s'ha fet una segona repetició enmig dels aplaudiments del públic.

L'apagada? una anècdota de la nit.

Pregó de la comissió

La vetllada a la Coma s'ha tancat amb el pregó de la comissió de la Festa Major que ha aprofitat la seva presentació per mostrar el seu desig de recuperar l'ambient de les festes de fa vint anys quan cassà era punt de referència a les festes majors dels pobles veïns.

Han estat molt crítics amb l'actuació de l'exregidor de cultura i en canvi han agraït el suport al nou ajuntament i a l'exalcalde, així com a la tècnica de cultura M. Àngels Mir que s'ha fet mereixedora d'un càlid aplaudiment.

Després, un petit sketch humorístic i cap a barrakes falta gent, que comencen les nits de gresca de la Festa Major de Cassà!


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article