Activitats del mes de desembre

per CEIP Puig d'Arques

Entitat

 El Festival de Nadal és una de les activitats més esperades quan arriben aquestes dates a la nostra escola. S’organitza cada dos anys i enguany es va fer al pavelló Nou. 
Com és precepte vam triar un lema entorn del que van girar totes les representacions que es van fer durant el festival. «PER NADAL VALORS I TRADICIONS COM CAL»
Els diferents cicles van presentar les seves escenificacions al mig del parquet, davant d’un públic molt nombrós que omplia tota la grada i el passadís de pista del pavelló.


 El Festival de Nadal és una de les activitats més esperades quan arriben aquestes dates a la nostra escola. S’organitza cada dos anys i enguany es va fer al pavelló Nou. 
Com és precepte vam triar un lema entorn del que van girar totes les representacions que es van fer durant el festival. «PER NADAL VALORS I TRADICIONS COM CAL»
Els diferents cicles van presentar les seves escenificacions al mig del parquet, davant d’un públic molt nombrós que omplia tota la grada i el passadís de pista del pavelló. Feia goig veure un pavelló tan ple; amb la presència dels pares i mares; avis i àvies; germanes i germans, cosins, familiars i amics de la mainada. Els alumnes de l’escola amb tota la concentració necessària que requeria l’ocasió van oferir-nos un espectacle digne i de bon nivell. El nombrós públic assistent va seguir amb interès les evolucions que anaven passant damunt la pista; tot plegat va tenir una durada d’una horeta llarga; dinàmic i suficient. Vam acabar el festival amb la interpretació de la nadala: «Sant Josep fa bugada», amenitzat per l’acordió de l’Àlex Carrera, la guitarra d’en Josep Ma Ferrer i el flabiol i tambor de Gemma Pla, que també dirigia la multitudinària coral (públic inclòs, qui va voler cantar). Tot plegat va ser un festival molt  bonic i lluït. Volem agrair a tots els mestres i alumnes la feina duta a terme; també volem donar les gràcies de manera especial a tots els pares que van ajudar a fer disfresses i a maquillar als més petits i també als conserges del pavelló que ens van ajudar amb l’organització de l’espectacle. I al públic assistent gràcies per la vostra presència i el vostre entusiasme. 
 
Us oferim tot seguit els comentaris dels cicles de l’escola en relació a aquestes diades:
Educació Infantil
Els nens i nenes d’educació infantil hem viscut uns dies previs al Nadal plens d’il·lusió i activitats engrescadores. 
Ens va arribar el tió per sorpresa, tot i que ja l’esperàvem! L’últim dia ens va cagar neules i torrons com bé diu la tradició. 
També ens va visitar el patge de Ses Majestats els Tres Reis de l’Orient per endur-se les cartes i donar-nos una piruleta a canvi.
Durant uns quants dies vàrem estar assajant els balls dels àngels i els dimonis, mentre alguns pares voluntariosos eren a l’escola fent els vestits. El dia 20 de desembre tots els pares, mares, avis... varen poder gaudir del Festival de Nadal en el nou pavelló.
En tornar de vacances QUINA SORPRESA!  A les aules i al gimnàs ens vàrem trobar tot de regals que ens van deixar SS.MM. Melcior, Gaspar i Baltasar. Com ens ha agradat de nou tornar a l’escola!
 
Cicle Inicial
El darrer dia d’escola, encara amb el bon regust que ens havia deixat el festival de Nadal,  els alumnes de cicle inicial vam fer cagar el tió, que ens havia arribat feia uns dies de les Gavarres. Entre tots vam cantar-li unes nadales i ell ens va obsequiar amb un esmorzar de pa amb xocolata. 
També vam rebre la visita del Patge Reial a qui li vam entregar les nostres cartes. Van ser un actes ple d’emoció.
Cicle Mitjà
Volem parlar una mica més del festival. Els de tercer vam escenificar les diferents cantarelles que s’utilitzen  arreu del països catalans per a fer cagar el Tió, que ens va obsequiar amb una colla de bons desitjos: PAU, ALEGRIA, ESTIMACIÓ, GERMANOR ... Esperem que en sabrem fer un bon ús.
Els de quart ens recordaren la diada del Sants Innocents fent i enganxant llufes. Van aprofitar la melodia de la cançó que acompanyava l’actuació: «A retallar papers» per reivindicar un prec que malauradament el sentim sovint: PROU RETALLADES.
 
Cicle Superior
Ens va agradar molt que els nostres familiars poguessin ser presents per veure les coreografies que havíem preparat amb molt d’esforç i així ho volíem deixar escrit amb el lema de cinquè: «Nadal en Família». Estem satisfets de com ens van quedar els balls que vam oferir al públic assistent. Eren el resultat de l’esforç de creació d’alguns alumnes, tant de cinquè com de sisè, als quals els agrada més això de ballar. 
Els alumnes de sisè, com a finalistes d’aquest curs 2012/2013 varem tenir diverses intervencions durant els festival. Ens fa il·lusió tenir bons i intensos records del nostre darrer any al Puig d’Arques.
 
Concurs de Nadales i poemes
Aquest any també hem celebrat el concurs de nadales (de 1r a 3r)  i poemes (de 4t a 6è). Resulta molt engrescador per tots els nens i nenes de l’escola i en surten poemes i nadales d’allò més diversos. El jurat cada any té més problemes per triar-ne els guanyadors i guanyadores. També com cada any la nadala i el poema dels guanyadors ha figurat a la felicitació de Nadal que s’envia des de l’escola a les cases.
El dia 20 a la tarda, durant el festival de Nadal al pavelló Nou, vam felicitar als alumnes guanyadors del dibuix (Salim Mahioui 3r A) i del Poema (Eduard Girals, 5è B). Enhorabona a tots tant als guanyadors com els participants.
 
Oh Nadal, feliç Nadal!
S’acosta el Nadal,
un temps important, 
posarem llums i fanals,
i hi haurà gent cantant.
 
Oh tió! Bonic tió,
encara que siguis petitó,
ets molt encantador.
Et donaré menjar del bo
perquè caguis bon torró.
 
Avui he fet el pessebre
amb pastors reis i cabres,
amb teulades amb gebre
i muntanyes pelades.
 
Un gran arbre hem muntat,
amb penjolls que fan llumetes.
A sota els regals hem posat
i a la punta una estrelleta.
 
Tots junts menjarem,
cantarem i riurem,
els regals obrirem
i el Nadal celebrarem.
 
Eduard Girals / 5è B
 
Decoració i concurs de pessebres
No tindríem sensació de Nadal de casa si no hi hagués el concurs de pessebre i enguany l’hem tornat a fer. En aquest concurs  hi havia pessebres de tots tipus i fets amb els material més diversos. Tots ells molt originals. Els guanyadors d’enguany han estat: Pessebre més treballat: Pol i Clàudia Freixa i Eduard Comalada; Pessebre més Original: Lucas i Odra Moreno i Pessebre més divertit: Judit Pérez i Maria i Oriol Jiménez.                      
Felicitats a tots per la vostra participació!
 
Campanya del quilo
Un any més els alumnes del CEIP Puig d’Arques han insistit a les seves famílies en la necessitat de secundar aquesta  proposta de l’Ajuntament, que ja és tradicional a la nostra vila i que anomenem «Campanya del Quilo». La intenció és fer sentir tothom una mica més solidari, en aquestes dates que tant es parla de bons sentiments, amb aquelles persones que ens són properes i que més ho necessiten. Més sentit pren aquesta iniciativa en el context de crisi en què estem. I creiem necessari adherir-nos any rere any a aquesta campanya per conscienciar al nostre alumnat que la solidaritat a la nostra societat és imprescindible.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article