Activitats del mes de desembre

per IES

Entitat

 Ja hem començat un any nou ple de bons desitjos i d’esperança tot i que el panorama general no sigui gens engrescador.
Per part de l’INS, ens queda encara per explicar les activitats del mes de desembre. 
El diumenge 16 l’institut va participar en la Marató de TV3 que aquest any estava dedicada a la lluita contra el càncer. Els alumnes van pintar uns taps de suro (proporcionats per l’empresa Francisco Oller) amb els diferents colors que identifiquen els diferents tipus de càncer.


 Ja hem començat un any nou ple de bons desitjos i d’esperança tot i que el panorama general no sigui gens engrescador.
Per part de l’INS, ens queda encara per explicar les activitats del mes de desembre. 
El diumenge 16 l’institut va participar en la Marató de TV3 que aquest any estava dedicada a la lluita contra el càncer. Els alumnes van pintar uns taps de suro (proporcionats per l’empresa Francisco Oller) amb els diferents colors que identifiquen els diferents tipus de càncer. S’havien de portar a la Plaça de la Coma per fer entre tots els centres de Cassà una gran llaç solidari.
2n de batxillerat: ruta de l’exili
El dimarts 11 de desembre els alumnes de 2n de Batxillerat van fer el que s’anomena La ruta de l’exili: visita al MUME, a Argelers i a la Maternitat d’Elna. Un cop feta la sortida, els alumnes van haver d’elaborar un dossier de treball seguint una sèrie de punts amb els apartats corresponents: 1. L’exili republicà espanyol, 2. La fi de la guerra civil i l’exili republicà, 3. La Maternitat d’Elna, 4. Comentari de documents fotogràfics, 5. Valoració personal.
Tanquem amb activitats diverses
El divendres 21 de desembre vam tenir un seguit de propostes per viure aquest darrer dia de classe del trimestre. Resumim les que es van fer en cada nivell:
 
1r ESO - Van anar a l’escola Puig d’Arques a veure la pel·lícula: El Dia de Mañana, i després, de les 13.00 a les 14.00 h, ja a la classe, van treballar un qüestionari sobre la pel·lícula i el tutor/a corresponent els va donar les notes de la 1a avaluació.
 
2n ESO - Cada grup, a la seva aula, va veure la pel·lícula: Cadena de favores. Seguidament, igual que els alumnes de 1r ESO, van treballar un qüestionari sobre la pel·lícula i el tutor/a corresponent els va donar les notes de la 1a avaluació. 
 
3r ESO – Es van fer tres xerrades simultànies als grups de tercer: Violència de gènere, Internet segura i Esports adaptats. Les dues primeres les van realitzar una mossa i un mosso d’esquadra respectivament. Un cop finalitzades, els tutors/es els van donar les notes de la 1a avaluació.
 
4t ESO – Es van fer diversos tallers en els quals els alumnes hi van participar molt activament: taller de fer galetes, treballs manuals, escriptura xinesa, esport, futbol i hip hop. 
 
Els tres cursos de primer de batxillerat també van fer les dues primeres hores de classe i després, a les 11h, els tutors corresponents van explicar en què consistia el Treball de Recerca que aquest curs hauran de començar ben aviat perquè s’ha considerat més adient avançar el seu lliurament definitiu pensant en la molta feina que hi ha al segon curs de batxillerat i en el fet que aquest curs acaba abans perquè s’ha de realitzar la prova de la Selectivitat. Seguidament, van participar en una activitat de dinàmiques de grup.
 
Els dos cursos de segon de batxillerat, després de les dues classes, van assistir a una xerrada sobre les diferents carreres universitàries i també sobre la prova de la Selectivitat.
 
Cap a quarts de tres del migdia vam fer el dinar de Nadal, aquest any una mica més especial perquè, a més, celebràvem la jubilació de l’Àngel Ortigosa, professor de Tecnologia, tal com podem veure en una altre requadre. Va fer un parlament de comiat en què va recordar vells temps plens de records i d’anècdotes, li vam cantar una cançó adaptada a la seva nova etapa i va rebre uns regals de part dels companys. Van ser uns moments molt emotius. Àngel: et desitgem el millor en aquesta nova etapa que comences!!   
 
 Text: Olga Morote
Fotografies: Josep Vilallonga
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article