Activitats del mes de desembre

per Gimnàs Jorsan

Entitat

 Hem començat amb bon peu la temporada de campionats de taekwondo. Els primers del club Jorsan a participar han sigut els membres de l’equip infantil que s’han estrenat amb el campionat de Catalunya infantil de combat amb sis medalles d’or.

Sis ors al català de combat
Aquest campionat es va disputar el passat 14 d’octubre en el pavelló de la Mar Bella de Barcelona. Del nostre club van participar-hi divuit alumnes que van tornar cap a casa amb una bona collita de medalles ja que ens vam endur 6 medalles d’or, 2 de plata i 2 de bronze.


 Hem començat amb bon peu la temporada de campionats de taekwondo. Els primers del club Jorsan a participar han sigut els membres de l’equip infantil que s’han estrenat amb el campionat de Catalunya infantil de combat amb sis medalles d’or.

Sis ors al català de combat
Aquest campionat es va disputar el passat 14 d’octubre en el pavelló de la Mar Bella de Barcelona. Del nostre club van participar-hi divuit alumnes que van tornar cap a casa amb una bona collita de medalles ja que ens vam endur 6 medalles d’or, 2 de plata i 2 de bronze. Aquestes medalles van quedar repartides de la següent manera:
GRUP A (nascuts el 2004): Hicham Belhaj, plata. GRUP B (nascuts el 2003):Alberto C. Ailisoaie, or; Jofre Salanova, plata. GRUP C (nascuts el 2002): Anna Teixidor, or; Carla Rodríguez, or; Mireia Puig, or. GRUP D (nascuts el 2001): Laura Miquel, or; Arnau Company, plata; Mar Diaz, bronze. GRUP E (nascuts el 2000)Hristina Ivanova, or.
També van participar-hi, sense medalla, l’Oriol Jiménez, la Yaiza Rostan, l’Aleix Sánchez, en Biel Pérez, l’Ainhoa Gironès, la Maria Jiménez, l’Oriol Pericot i l’Ismael Sánchez. Des d’aquí us volem animar a continuar entrenant per aconseguir millors resultats en un proper campionat.
Tercer lloc a Benicàssim
El segon campionat on vam participar va ser l’obert nacional Ciutat de Benicàssim, el 20 d’octubre. Va reunir uns 700 esportistes procedents de Catalunya, Comunitat Valenciana, Aragó, Illes Balears, Navarra, Euskadi i Castella Lleó entre altres comunitats autònomes. Del nostre club van participar-hi un total de dinou esportistes repartits en les diferents categories del campionat i van tornar cap a casa amb vuit medalles d’or, dues de plata i quatre de bronze repartides de la següent manera:
Categoria pre-cadet: Yaiza Rostan (-22 kg.), 1a; Aleix Sánchez (26-28 kg.), 1r; Jofre Salanova (28-31 kg.), 1r; Carla Rodríguez (28-31 kg.), 1a; Alberto C. Ailisoaie (34-37 kg.), 1r; Anna Teixidor (-28 kg.), 2a; Oriol Pericot (34-37 kg.), 2n; Ainhoa Gironès (-26 kg.), 3a. Categoria cadet: Arnau Company (-30 kg.) , 1r; Adrià de Dios (30-33 kg.), 1r; Ismael Sánchez (33-37 kg.), 3r; Hristina Ivanova (44-47 kg.), 3a. Categoria júnior: Aniol Salanova (59-63 kg.), 3r.
En la classificació per equips el nostre club es va fer amb la segona posició a la categoria pre-cadet, en la tercera posició a la categoria cadet i en la tercera posició a la categoria general.
 
Maria Dilmer, campiona estatal
El campionat d’Espanya cadet es va celebrar a Gandia (Com. Valenciana) el  27 d’octubre. Hi podien participar els nascuts entre l’any 2000 i el 1998 seleccionats per la seva territorial, ja que no participaven pel club sinó en representació de Catalunya.
 Del nostre club hi van participar la Lorena García a la categoria pesat i la Maria Dilmer a la categoria semi-pesat.
La Lorena no va fer un bon combat i va quedar eliminada a la primera ronda per dos punts de diferència, per tant no va poder pujar al pòdium.
Per altra banda, la Maria va guanyar clarament totes les rondes que va fer ja que en la primera el marcador va acabar 17-0, en la segona 17-7 i en la tercera 19-13. Gràcies a aquest bons resultats es va classificar en la primera posició i es va proclamar campiona d’Espanya cadet.
 
Eduard Masseguer, or al joves promeses
El mes de novembre els nostres esportistes van participar en dos campionats. El primer fou el Catalunya júnior de joves promeses, al pavelló de la Mar Bella. És un campionat per esportistes novells, és a dir que no tinguin medalles a campionats de Catalunya oficials. Es divideix en dos grups segons el cinturó dels participants i en categories segons el pes. Del nostre club hi van participar l’Eduard Massaguer i en Bilal Ghouzali. El primer d’ells participava en el grup 1 (cinturons grocs, taronges i verds) i el segon en el grup 2 (cinturons blaus, marrons i negres).
En Bilal en el pes – 63 kg. va guanyar les tres primeres rondes que va fer, però va quedar eliminat a la final per un únic punt de diferencia després d’haver estat pràcticament tot el combat per davant en el marcador, així que es va haver de conformar amb una segona posició.
Per altra banda, l’Eduard en el pes – 55 kg. va guanyar les quatre rondes que va fer i per tant es va proclamar vencedor i campió de Catalunya en aquesta categoria.
Aram Muñoz, bronze al mundial
El nostre esportista Aram Muñoz va participar a la copa del món per equips en la modalitat TK-5 que es va disputar els dies 22,23,24 i 25 de novembre a Sta Cruz (Aruba). En aquesta modalitat de combat per equips es fan dos assalts de cinc minuts cada un. En el primer assalt cada membre de l’equip fa combat contra un membre de l’altre equip durant un minut mentre que en el segon assalt es poden anar canviant els competidors cada vegada que l’entrenador ho demana. Al final dels dos assalts es sumen els punts que han fet entre els cinc membres de cada equip.
Els membres de l’equip espanyol es van enfrontar a la primera ronda contra l’equip de Brasil proclamant-se guanyadors per 22-15. En la segona van guanyar Venezuela per 27-19. Ja classificats pels quarts de final es van enfrontar a Taipei i també van guanyar per 17-11 assegurant-se ja la tercera posició. En les semifinals es van enfrontar a Corea del Sur i després d’un combat molt ajustat van perdre per 3 punts de diferència. Corea es va proclamar guanyadora de la copa del món. 
Així que la selecció espanyola, amb el nostre esportista Aram Muñoz, va tornar amb una més que merescuda medalla de bronze.
 
Estatal de clubs
El campionat d’Espanya per clubs es va disputar a Gandia (Com. Valenciana) el passat 1 i 2 de desembre i com en totes les edicions es van disputar les categories cadet (nascuts 1998,1999 i 2000), júnior (nascuts 1997,1996 i 1995) i sènior (nascuts abans del 1995).
Del nostre club hi van participar nou esportistes, set a la categoria cadet i dos a la categoria júnior, que van tornar amb tres medalles de bronze que no van satisfer les aspiracions ni dels esportistes ni de l’entrenador ja que l’arbitratge va perjudicar a quatre d’ells.
Els bronzes van ser pels cadets Adrià de Dios en el pes mini-mosca (-33 kg.) i la Lorena García en el pes pesat ( + 59 kg.). Tots dos van aconseguir arribar fins a les semifinals després de guanyar les rondes eliminatòries. L’Adrià va perdre la semifinal per només dos punts contra l’actual campió d’Espanya cadet i la Lorena, que no va fer un bon combat a la semifinal també va quedar eliminada per 3 punts de diferència.
El tercer bronze va ser pel júnior Aniol Salanova en el pes – 63 kg. Va guanyar les tres rondes eliminatòries i es va classificar per disputar la semifinal on el nostre esportista es va veure perjudicat per l’arbitratge. Tot hi haver estat per davant en el marcador durant tot el combat en els dos últims segons el seu contrincant es va posar per davant per una acció mal puntuada per l’àrbitre. El nostre esportista va «perdre» la semifinal per un punt de diferencia havent de conformar-se amb el tercer lloc del podi.          
Encara que no van aconseguir pujar al podi també van participar en aquest campionat la Hristina Ivanova, l’Alba Viñas, la Maria Dilmer, en Lluís Ventura, l’Àlex Viñas i en Marc Fusté. Cal dir que l’arbitratge va perjudicar l’Àlex , en Lluís i la Maria que van veure com, tot hi merèixer la victòria del combat on van ser eliminats, l’àrbitre va donar vencedor al seu contrincant.
Des d’aquí volem felicitar a tots els que heu obtingut algun títol en algun d’aquests campionats i animar als altres a seguir endavant. També volem agrair als pares l’esforç que fan perquè els seus fills puguin participar en els diferents campionats.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article