El tennis femeni

per Club Tennis Cassà

Entitat

EL TENNIS FEMENÍ AL NOSTRE CLUB

La paraula tennis prové de l’anglès i a la vegada té el seu origen en una paraula francesa “tenez” que prové del crit del jugador el qual al llançar la pilota exclamava  “ aquí va “ (tenez).EL TENNIS FEMENÍ AL NOSTRE CLUB

La paraula tennis prové de l’anglès i a la vegada té el seu origen en una paraula francesa “tenez” que prové del crit del jugador el qual al llançar la pilota exclamava  “ aquí va “ (tenez).

Es va originar a Europa a finals del segle XIX principalment als països angloparlants i va ser durant els primers anys un esport  practicat només pels homes encara que molt aviat les dones van seguir els seus passos i començaren a fer les seves primeres partides. En aquell temps  sembla era un esport practicat bàsicament per la gent anomenada de “classe alta”. Per sort el tennis s’ha anat universalitzant i ara és un dels esports en el qual la “classe” només és a la pista en cada un dels jugadors o jugadores que el practiquen.

Alguns tècnics  afirmen que el tennis és un dels esports que més s’escau  per practicar el gènere femení. Continuen dient que la plasticitat dels moviments i el  nul contacte que hi ha amb la rival que tens al davant  el fan molt adient per la seva pràctica.

Al nostre club em podem donar fe ja que hi ha un tant per cent molt elevat de nenes , noies i dones que el practiquen assíduament. No ens ha d’estranyar doncs el comentari que fa poc va fer un dels pares que portava la seva filla a l’entrenament : “què  no hi ha cap nen que juga”?

Aquestes tennistes que veiem a les fotos han hagut de competir contra  tennistes d’un nivell superior ja que  el grup d’or de la categoria és molt dur. Amb tot deu ni do la guerra que han donat.

Enhorabona doncs a la Laia, la Zoè, la Júlia, l’Anna que han estat a un bon nivell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article