45 ANYS DE TENNIS A CASSÀ

per Club Tennis Cassà

Entitat

 45 ANYS DE TENNIS A CASSÀ. CRONOLOGIA  D’UNES INSTAL·LACIONS.

Aquest any el Club de Tennis, com a tal,  compleix 25 anys. Però aquest esdeveniment no ens ha de fer oblidar que els inicis d’aquest esport al nostre poble es remunten vint anys abans, a l’any 1969. 45 ANYS DE TENNIS A CASSÀ. CRONOLOGIA  D’UNES INSTAL·LACIONS.

Aquest any el Club de Tennis, com a tal,  compleix 25 anys. Però aquest esdeveniment no ens ha de fer oblidar que els inicis d’aquest esport al nostre poble es remunten vint anys abans, a l’any 1969.

En Joaquim Esteba, un dels promotors del tennis a Cassà, ens  explica que  abans de començar a fer la inversió  en les pistes havien tingut converses amb els dirigents del Foment Esportiu Cassanenc per comprovar si   tenien la intenció de fer-ne unes en el complex esportiu que  feia pocs anys havien inaugurat. Quan van comprovar que no era la seva idea, es  començaren a moure  per endegar una iniciativa emprenedora que fructificaria anys més tard en unes noves instal·lacions esportives. Resumint la cronologia, més o menys,  és aquesta:

A l’any 1968 en Joaquim  Esteba, en Mariano LLoveras  en  Josep Lloveras i  l’Eduard Bosch havien comprat una part d’un terreny propietat d’aquest últim per començar a  fer-hi les dues primeres pistes amb la intenció d’anar ampliant la instal·lació en un futur si aquest esport reexia. Aquest mateix any comença la seva construcció.

El dia 1 de gener de 1969 van inaugurar-les. Segons explica el mateix  Quim Esteba,  feia un dia fred, de ple hivern, del d’abans. Malgrat el mal temps hi havia una gran il·lusió per començar un nou projecte. El mateix alcalde , en Josep Maria Almeda, fou l’encarregat de la seva inauguració i el rector d’aquells anys, Mn Josep Xutclà, el de la seva benedicció. Les pistes construïdes foren  la segona i la tercera pistes actuals. La seva construcció va anar a càrrec de l’empresa Agustí Masoliver.

El febrer del 1970 compraren més terreny al costat de les pistes ja fetes. Correspon el que  actualment hi ha  el local social, els vestuaris femenins, la piscina  i  la primera pista.  Aquesta  es va construir el 1971. El seu constructor fou el cassanenc Josep Esgleyes.  El 1972  es va construir el local social a càrrec del també constructor cassanenc Jordi  Maymí.

L’augment de persones amb ganes de practicar aquest esport va fer que mesos després compressin els terrenys on hi ha situades actualment la quarta pista, les pistes de pàdel i la pineda. Al 1974  es va construir la quarta pista, que costà aproximadament unes 250.000 pts ( uns 1.500 € ) i es  plantaren els pins de l’actual pineda, quedant així  de manera definitiva  construïdes totes les  instal·lacions. Aquesta pista la va fer l’empresa Rubau. Posteriorment fou renovada per l’empresa Maymí de Cassà.

La il·luminació de les quatre pistes va anar a càrrec de l’empresa de l’Ismael Calzada.

Malgrat els bons inicis hi va haver  una certa davallada en el nombre de practicants i d’aquesta manera a l’any 1978 s’habilitaren la tercera i quarta pista per poder jugar a futbol sala. Allà  es celebraren els primers campionats que es van fer al nostre poble amb un gran èxit de participació d’equips cassanencs i forasters i un molt bon ambient al bar del local social. Aquests campionats van durar tres anys. Posteriorment es celebraren a la pista exterior que tenia el Foment, allà on ara hi ha el Pavelló.

Durant els primers anys els prop de cinquanta socis que hi havia pagaven unes 2.500 pessetes anuals ( uns 15€) . També hi havia en aquell temps abonats per mesos.

Ja des de bon principi  es començaren  a celebrar les “Gales del Tennis”, uns sopars que tenien  lloc un cop a l’any. El primer va tenir lloc al Barneda i és un dels més recordats, segons diuen algunes de les persones que hi van assistir, principalment per la intensa pluja que va caure aquella nit. Posteriorment, i degut a la gran afluència de persones que hi anaven, es van celebrar -la majoria d’ells- a l’antic restaurant Ribot de Riudellots. En aquella anys el preu del sopar era d’unes 350 pts (uns 2 €)

Entre el 1978 i el 1979  es fundà la Societat Tennística Cassanenca  amb la voluntat d’integrar més socis i al mateix temps poder  participar en campionats gironins i catalans,ja que  era requisit indispensable la creació d’un club i la confecció d’uns estatuts. Aquests van ser  aprovats per la  Direcció General de l’Esport de la Generalitat aquell mateix any. La primera Junta va estar formada pels següents membres:

Josep M Dausà ,president, Joaquim Esteba, sots president,  Lluís Baulida , secretari, Lluís Brugué ,tresorer, Quim Roura, Josep Serra, Rafael Pena, Romualdo Fuertes i Miquel Boadas com a vocals.

Després d’una sèrie d’anys d’alts i baixos i veient que el tennis s’anava apaivagant mica a mica els propietaris van arribar a  un acord per vendre les instal·lacions a una nova fornada de gent amb iniciativa , empenta i  ganes de tornar a impulsar el tennis que en aquella època no passava pel seu millor moment. Era  l’any 1989.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article