Activitats del mes de desembre

per AE La Claca

Entitat

 Les festes nadalenques són una etapa de l’any especial, per alguns més que d’altres. A la Claca intentem que la màgia arribi a tots els nens i nenes, des dels més petits fins als més grans. És per això que hem fet vàries activitats per portar el Nadal als carrers de Cassà de la Selva. 
El dia 24 de desembre els més menuts varem sortir al carrer a cantar nadales. Les havíem assajat els darrers dies de Cau i van sortir d’allò més bé.


 Les festes nadalenques són una etapa de l’any especial, per alguns més que d’altres. A la Claca intentem que la màgia arribi a tots els nens i nenes, des dels més petits fins als més grans. És per això que hem fet vàries activitats per portar el Nadal als carrers de Cassà de la Selva. 
El dia 24 de desembre els més menuts varem sortir al carrer a cantar nadales. Les havíem assajat els darrers dies de Cau i van sortir d’allò més bé. A la Plaça de la Coma, el Passeig Vilaret, les Barraquetes... varem entrar a moltes botigues i ens va sentir molta gent! Ens varen donar molts caramels i diners per ajudar-nos a pagar els campaments de l’estiu. Aquest mateix dia també vàrem animar la Missa del Gall i vàrem portar-hi, com cada any, coca i vi calent. Una tradició que no podem deixar perdre!
No podem oblidar la col·laboració que els més grans, juntament amb els Caps, varen realitzar amb els Reis Mags. A cada poble on van necessiten tenir ajudants per organitzar la gran Cavalcada. Juntament amb molts altres cassanencs i cassanenques els clacaires no hi vàrem voler faltar. Fins i tot els vàrem conduir fins a les cases dels nens i nenes que varen demanar que els Reis els anessin a visitar al vespre abans de sopar. 
Castors i Llúdrigues: Pessebre, caminada i... tió
La màgia del Nadal, també ha passat per la unitat de Castors i Llúdrigues!!!
El desembre ha estat un mes ple d’emocions i il·lusions a la nostra unitat. Estàvem tots nerviosos perquè notàvem que s’acostava el Nadal i amb ell, poder cagar el tió, veure a la família, esperar els Reis, les vacances de l’escola...Però tot i així, hem treballat força i hem participat del cau com mai!!!
La nostra unitat era l’encarregada de muntar el pessebre de l’església d’aquest any. Els caps ens van ajudar a pensar com fer les figures i entre tots, vam crear un pessebre súper original! Vam pintar pinyes, les vam ben adornar i vam crear unes magnífiques figures. Encara és a l’església i us convidem a tots a veure’l!
El següent dissabte vam anar tots a caminar una mica pel bosc i ens vam parar en una gran esplanada per recollir pedres, sorra, pals i tot el que ens pogués servir per muntar el pessebre... però ens vam endur una gran sorpresa quan vam trobar una cosa que no esperàvem... UN TIÓ! Sí, sí... un tió que esperava que el recollíssim i el portéssim al cau per alimentar-lo i donar-li calor. I així ho vam fer! Vam donar-li menjar durant tota la setmana i després, el següent dissabte el vam poder cagar! Vam fer dues cagades i ens va encantar! Va cagar un fulard per un nen nou que començava, unes monedes de xocolata per tots i finalment la caixa dels jocs! I us preguntareu què és aquesta caixa no? Doncs és una caixa on tenim ple de papers i a cada un d’aquests hi ha escrit un joc. Així que cada dissabte n’escollim un i juguem i juguem! Jugar és sinònim de conviure i aprendre i això és el que volem a la nostra unitat i al món de l’escoltisme!
El cau a la nostra unitat torna a començar el dia 19 i tenim moltes coses i idees! A més, els grans mags del bosc estan analitzant el pet de la puça pudenta! Estigueu molt atents, ja que ens esperen moltes sorpreses i novetats aquest segon trimestre! 
 
Els Caps de Castors i Llúdrigues
Decoració nadalenca i cantada de nadales
Aquest últim mes els llops i daines de La Claca han estat més actius que mai, ja que, al acostar-se el fred i el Nadal havien de donar el 100% de les seves energies!
Un exemple és un dia que van decorar el cau de Llops amb uns dibuixos increïbles de naus espacials, coets i planetes, en els que hi havia les seves cares, organitzats per sisenes. Més tard aquest mateix dia van aprendre un parell de jocs nous que els van animar moltíssim!!!
Una altre activitat important fou la decoració nadalenca que van posar a tot el cau per donar més esperit i ambient nadalenc, amb uns arbres de Nadal reciclats i unes boles de colors també reciclades que van fer ells.
Per acabar, van fer una cantada de nadales conjuntament amb els castors i llúdrigues per tot Cassà que va agradar moltíssim als nens.
Fabriquem espelmes dels desitjos
Al llarg d’aquests dies hem estat tremendament ocupats. El nostre objectiu ha estat fabricar moltes espelmes per poder donar llum a tots els que volien complir bons desitjos aquest Nadal. Es tracta d’un extrajob que el «Padrino» ens va encomanar ja que li agradaven molt i a casa seva en tenia moltes. Per tant, en els darrers caus hem estat picant parafina i fonent-la, també hem fet colorets per aconseguir espelmes de colors i ens hem organitzat d’allò més bé per posar els corresponents bles.
El que us volem dir és que hem treballat molt en equip i en cadena per aconseguir fer unes… 200 espelmes!!! Aquestes les vàrem vendre a la Llum de la Pau, la celebració de Nadal que vàrem fer a la plaça de l’Església de Cassà. Vàrem aconseguir crear una vetllada molt especial plena de bons propòsits. El nostre el tenim molt clar: volem que els que fan guerres repensin perquè les fan, al final veuran que són bajanades. També volem que s’aturi la venda d’armes, i que tinguem molt clar qui és que contribueix a la seva venda. Així que... nosaltres som una màfia bastant pacífica!
 
Equip de premsa de Ring’s
Donem menjar al tió i fem unes piruletes de xocolata delicioses 
El dia 22 de desembre els Pic’s de La Claca vam anar a la Plaça de La Coma a rebre tots els nens i nenes que van venir a portar menjar al Tió, perquè cagués ben fort l’endemà. Al principi, els nens que van venir a donar menjar al gran Tió van ser pocs, però al cap de res la cosa es va animar. Els nens i nenes van portar tota classe de menjar, des de llenties a una caixa de polvorons o un paquet de brics de llet. El Tió va estar molt content. 
El dia 28 de desembre, al cau, vam fer unes piruletes de xocolata boníssimes. Vam pensar en vendre-les l’endemà, el dia que venia el Patge Reial a la plaça de la Coma. És llavors el dia en què tots els nens de Cassà van anar a portar la carta pels Reis Mags. Vam fer piruletes de xocolata negre, xocolata amb llet i xocolata blanca i vam donar-los formes divertides: rodones, en forma de cor i, fins tot, de lletres. Les vam decorar amb colors vius, i entre tots vam intentar vendre-les. Les piruletes van tenir molt d’èxit entre els més petits. És per això que ens plantegem repetir la venda en una altra ocasió. 
 
Maria, Anna i Aina
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article