CICLE JOVIART CASSÀ, AMB EL FOTÒGRAF ÀLEX SALCEDO

per Escola Municipal d'Art

Entitat

El Cicle JOVIART CASSÀ us proposa una nova exposició que s’inaugura el dissabte 22 de desembre i que es podrà veure fins l’11 de gener a la Sala La Coma.El Cicle JOVIART CASSÀ us proposa una nova exposició que s’inaugura el dissabte 22 de desembre i que es podrà veure fins l’11 de gener a la Sala La Coma.
La cita és amb el jove fotògraf cassanenc Àlex Salcedo
, que ens explica i argumenta l’objectiu de la seva mostra:

"Límits. Espais compartits en l’anonimat".

Aquest projecte ha nascut d’una necessitat vital per documentar i explicar amb fotografies i paraules aquesta impressió d'aquests espais causada per una post-modernitat que ens ha superat a tots. Espais on l’home interactua a diari sense necessitat de percebre ni l’espai ni el que l’envolta, només amb aquella idea fixada a la ment, de transitar d’un costat a l’altre amb un motiu aparentment important i amb una urgència permanent.

A partir d’aquí, Límits intenta explicar com el propi poble esdevé lloc de trànsit. Punt geogràficament estratègic, es troba situat a 10 minuts de l’aeroport de Girona, la N-II i l’autopista AP-7,  a 15 minuts de la Costa Brava i a tant sols 10 minuts de la capital de la comarca. El propi poble s’acaba convertint com una eina on no cal establir cap tipus de vincle territorial ni identitari, capaç de servir de continent d’un contingut que transita a altres zones.

No obstant, la intenció d’aquest projecte no és oferir una visió catastrofista o negativa de la realitat que envolta Cassà de la Selva, ans al contrari, la intenció radica en donar a conèixer una altra realitat que sovint passa desapercebuda. Una realitat contemporània. Tanmateix, les fotos que es presenten aquí no volen ser complaents, ja que precisament als límits és on s’esdevenen els canvis i les transformacions del territori, és en aquelles terres de ningú on el missatge és clar i lliure de contaminació. Són fotografies que subjuguen a un punt de vista , i com a tals, obeeixen una presa de decisions molt concreta.

Límits ha de ser entès com un exercici de reflexió que apel·la a una realitat local, que va més enllà de planejaments urbanístics o llocs sense construir, de parcs buits de gent o de carrers plens de brutícia. Aquest exercici de reflexió apel·la a una realitat molt més complexa. Aquesta realitat local, com a tal, es fa extensible a cada punt de qualsevol territori on l’home ha deixat empremta del seu pas, de la seva integració i destrucció del territori fins dibuixar una sèrie de límits, esdevinguts espais compartits en l’anonimat.

Us hi esperem a tots!!

Per a més informació sobre aquest cicle d’exposicions de joves artistes que organitzem conjuntament amb l’àrea de Cassà Jove podeu consultar els següents llocs web:

www.salagala.cat

http://joviartcassa.wordpress.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article