Ha mort el fotògraf i sardanista Manel Miralles Barnada

Va ser un dels fundadors d'Amics de la Sardana

Política, Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

En Manel, ballant una sardana, el 1987
En Manel, ballant una sardana, el 1987

Avui ens ha arribat la trista notícia de la mort d'en Manel Miralles i Barnada, En Manel va néixer a Cassà el 4 de novembre de 1927 i va ser un home bo, amb moltíssimes inquietuds en diversos aspectes sempre vinculats a la vida de Cassà. Va ser excel·lent fotògraf i mestre de català, però en una de les activitats que més va destacar va ser en el món de la sardana.

L'any 1943 ja va fundar una colla sardanista "Rebrolls de primavera" que va participar amb èxit als campionats d'aquella època.

El 1975, un grup d'entusiastes, en Manel entre els capdavanters, preocupats per les poques sardanes que es tocaven a Cassà, varen fundar l'agrupació "Amics de la Sardana", que de seguida va agafar una gran empenta.

En Manel, home meticulós i perfeccionista d'allò més, hi va estar un piló d'anys com a monitor, secretari i col·laborador en el munt d'activitats de l'entitat sardanista: Nits dels músics, Cursets, Trobades infantils, concerts, festes populars i un llarg etcètera.

Com a fotògraf va ser un entusiasta afeccionat autor fotografies de gran qualitat que el van permetre guanyar nombrosos concursos arreu de Catalunya; també va ser impulsor dels concursos fotogràfics de la Colla Excursionista Cassanenca i va transmetre els seus coneixements a tota una generació de joves afeccionats. Una selecció de les seves obres va ser publicada fa uns anys per Editorial Gavarres en una obra que reunió fotografies de 50 anys de recull visual (1953-2003)

Entre les tasques socials on participà també cal esmentar a seva col·laboració amb Llumiguia on durant anys va ser-ne el responsable de comptabilitat.

Sens dubte que els que hem estat al seu costat tots aquests anys, el trobarem molt a faltar.

Els sardanistes de cassà ens unim de tot cor al sentit dol de la Vicenta, la seva esposa, dels fills i de tota la família.

Manel, fins sempre

Quim Massa - Sardanista de Cassà

Amb la colla Rebrolls
Ha mort el fotògraf i sardanista Manel Miralles Barnada

Comentaris

Pere Cassà de la selva
1.

Descansa en pau, Manel
Quedarà en el record els cursets al Puig d'arques.
Bones Sardanes.

Comenta aquest article