PREVISIÓ D'AVUI

Màxima: 20 Cº
Mínima: 6 Cº
sol
PREVISIÓ DE DEMÀ

Màxima: 25 Cº
Mínima: 9 Cº
Matí
Tarda

DILLUNS, 23 OCTUBRE 2017 | 10.02hh

Actualitat


El Club d'Escacs Cassà puja a segona divisió!


Esports DIMARTS, 5 ABRIL 2011. 15:45h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest any el Club d'Escacs Cassà ha aconseguit la fita història de quedar CAMPIONS DE LA CATEGORIA PREFERENT a la Delegació Territorial de Girona, i hem aconseguit l'ASCENS a SEGONA DIVISIÓ CATALANA. És la primera vegada que el Cassà arriba a aquesta categoria en la seva història.


Foto: Equip del Cassà A a Calaf:   Carles Otero – Josep Cruañas – Jaume Cañigueral – FX Pérez –Miquel Mirasol – JA Pérez Miguel A. Alejo – Pere Clara – Ricardo Alejo – Jordi Álvarez Foto: Equip del Cassà A a Calaf: Carles Otero – Josep Cruañas – Jaume Cañigueral – FX Pérez –Miquel Mirasol – JA Pérez Miguel A. Alejo – Pere Clara – Ricardo Alejo – Jordi ÁlvarezA continuació, hem reunit la crònica de les rondes jugades, ronda a ronda, perquè els lectors reprodueixin part de les emocions que hem viscut des el club aquests mesos respecte els nostres tres equips en aquesta temporada històrica.

Crònica Inicial

Un altre cop amb l’inici d’any torna la competició reina dels escacs de club: el Campionat Provincial per Equips. Després del bon paper realitzat l’any passat, on el Cassà A va jugar la promoció d’ascens a Segona Divisió Catalana i el Cassà B va conservar la categoria, aquest any ens tornem a plantejar els mateixos objectius: l’ascens de categoria pel nostre primer equip i, si és possible, mantenir el segon equip a la Segona Categoria. Tots dos objectius, ben difícils.

Les principals novetats de la llista està en el canvi de la primera posició que ara assoleix en Pere Clara, i l’ascens d’en Ricardo Alejo i Jaume Cañigueral que entren amb força al primer equip. També cal destacar la incorporació de la jove promesa Ramon Viñas i de les també promeses (encara que no tan joves) Gerard Tuñón i Amador Repiso.Crònica de la Ronda 1 (30-01-2011)

El Campionat per Equips ha començat bé!

Categoria Preferent: Cassà – La Bisbal A 7,5 – 2,5
El primer equip s’ha imposat clarament davant d’un rival incòmode com La Bisbal que sempre està preparat per a la sorpresa.
No obstant, en aquesta ocasió , la victòria ha estat clara amb 6 victòries i 3 taules.
Es podria dir que el resultat final ha estat una mica més abultat del que realment era esperable al matx (uns 6 o 6,5 punts).
En tot cas, ens dona ànims per a la propera ronda, que ens enfrontarem al Guixolenc.

Categoria Primera: Cassà B descans
Amb nombre imparell d’equips al grup, al Cassà B aquesta primera ronda li tocava descansar, 

Categoria Tercera: Cassà C – Salt D 4 – 0
Victòria sense esforç. Un bon resultat per començar, sobre tot tenint en compte que a aquesta categoria el sistema de puntuació és l’olímpic (és a dir, es sumen els punts realitzats pels 4 taulers enlloc del resultat del matx).

Crònica de la Ronda 2 (6-02-2011)

La segona ronda ha portat sort diversa pels diferents equips.
 
Categoria Preferent: Guixolenc – Cassà A 4,5 – 5,5
El primer equip ha obtingut una difícil victòria davant d'un dels rivals més forts de la nostra categoria: el Guixolenc. L'equip del Guixolenc era a priori favorit doncs superava amb ELO als nostres jugadors en TOTS els taulers, potser una mica més igualat pels taulers de sota però amb grans diferències als 3 primers taulers (en total,  658 punts d'ELO de diferència).
 
El resultat final ha estat 4.5 - 5.5, però no reflecteix la superioritat al resultat que sempre s'ha anat produint per part del Cassà, que ha començat amb un 0-2 inicial, s'ha igualat una mica amb un 2.5 - 3.5, s'ha trencat definitivament amb les magnífiques victòries de Josep Cruañas sobre Joaquim Fonts (ELO 2292) i Ricardo Alejo sobre Joan Sánchez per decidir el matx (2.5 - 5.5). Finalment, s'han perdut les dues partides restants malgrat que podien haver finalitzat fàcilment en taules.
 
Una victòria per aixecar la moral.

Categoria Primera: Cassà B – Gerunda C
El segon equip (Cassà B), en canvi, ha perdut de forma força convincent davant el Gerunda C, que també presentava un equip superior d'ELO en TOTS els seus taulers (en total, 639 punts d'ELO de diferència). En aquest cas, la derrota ha estat per 2 a 6, però amb poques oportunitats doncs ja s'ha iniciat amb un 0 a 4 en contra.
Al final, només victòria d'en Gerard Lleopart al darrer tauler i dues taules per part de Joan Riera i Jordi Carbó.
 
La permanència dins aquesta categoria serà molt cara!!!.

Categoria Tercera: Vilobí C - Cassà C
Finalment, el tercer equip (Cassà C), en el seu desplaçament contra el Vilobi C, s'ha imposat per 1 a 3.
En aquest cas, la superioritat d'ELO era per l'equip cassanenc (en total, +395 punts ELO). Victòries dels germans Salvador i Jordi Masnou i Miquel Donate, i derrota d'en Carlos Anibal.

Crònica de la Ronda 3 (13-02-2011)

Categoria Preferent: Cassà A - Gerunda B    6 - 4
Matx molt dificil, doncs ja sabíem que encara que el potencial de l'equip és molt igualat, ells podíen presentar molts de taulers superiors amb ELO als nostres.
De fet, així ha estat i el Gerunda C ha presentat 9 taulers superiors al nostre i només el darrer tauler era amb inferior ELO. En total, 216 punts de diferència (en 10 taulers) a favor seu.

Així i tot, el matx sempre s'ha desenvolupat favorablement a favor del Cassà, ja iniciant aviat amb un 3 a 1 a favor dels locals, amb victòries de Jaume Cañigueral i d'Angel Mayor i les taules de Mirasol i Jordi Alvarez. En aquell moment, es produeix la derrota de Josep Cruañas. 3 a 2, però la situació en general es favorable a diversos taulers.
 
En aquesta situació, Josep Anton accepta taules, en Carles Otero també i Ricardo culmina la seva partida amb victòria. Resultat parcial: 5 a 3.
No obstant, el resultat ja era previsiblement favorable doncs Jordi Otero tenia una final de torre i peó contra torre on era previsiblement fàcil aconseguir, com a mínim, taules. En Pere, en canvi, patia al primer tauler. 
Finalment, en Jordi Otero guanya la seva partida, decidint el matx i en Pere Clara abandona. Resultat final: 6 a 4.
 
Després dels resultats d'aquesta ronda, el Cassà es situa líder en solitari de la categoria de Preferent amb 3 punts, seguit amb 2 punts pel Palafrugell (amb qui es juga la propera setmana) i el Gerunda B (amb qui s’ha jugat aquesta ronda).
El camí cap a l'ascens es difícil. però anem ben encaminats!!!!

Categoria Primera: Palafolls - Cassà B   5,5 - 2,5
Partida extremadament difícil. La superioritat d'ELO dels rivals era clarament superior a molts dels 8 taulers. En total, 1161 punts de diferencia!.
Els jugadors han fet el que han pogut. Han lluitat dignament i cal destacar les victòries de Vicenç Vila i Jordi Carbó, i les taules de MA Alejo.
Esperem a equips més assequibles per estrenar el casiller del Cassà B.
 
La propera setmana no s’espera que es dongui el cas, doncs es juga contra el líder del grup i clar favorit a l'ascens.
 
Categoria Tercera: Cassà C - Banyoles C  4 - 0
Cal destacar el debut a la competició de Gerard Tuñón i Amador Repiso, malgrat aquest darrer ha guanyat per incompareixença del seu rival. Benvinguts!.
El matx no ha tingut més història. En aquest cas, la superioritat d'ELO era del Cassà i a les victòries dels nous jugadors, també s'han afegit les victòries d'Ernest Sánchez i de Josep Mª Castellà.
 
En aquesta categoria, després dels resultats de la jornada, anem en segon lloc a 1/2 punt (sistema olímpic) del primer, el Sta Eugenia C, precisament el rival de la propera setmana.
 
En resum, la propera setmana serà important per conèixer les aspiracions del Cassà A i Cassà C, i setmana difícil del Cassà B.

Crònica de la Ronda 4 (20-02-2011)

Categoria Preferent: Cassa A  -  Palafrugell  A    5,5  -  4,5
El resum és… HEM GUANYAT!!! I l'equip està molt content doncs ens ha anat de ben poc!!! 
 
La partida davant el Palafrugell es plantejava amb dubtes. Per un costat, és un equip que va baixar de Segona Divisió, la qual cosa implica que podia ser molt dur.
Per un altre costat, diversos dels seus més bons i clàssics jugadors han marxat del club, amb la qual cosa part del seu potencial va minvar.

Un cop vistes les alineacions, ens trobem amb 8 taulers d'elo superior pel nostre equip, i un diferencial de 533 punts. Això ens alleugereix una mica, així i tot el Cassà no disposa dels germans Otero amb la qual cosa l'equìp baixa una mica.
 
El matx comença i en poc temps en Jordi Álvarez (tauler 4) perd la dama i la seva partida. Al darrer tauler, l'Ernest Sánchez es deixa tancar un cavall i malgrat durar molt més la partida, ja es preveu que serà molt difícil de recuperar. Planeja un 0-2 sobre el marcador. Taules d'en Josep Cruañas i Cañigueral, jugadors sòlids, fan cada cop més difícil la remuntada doncs la resta de partides estan igualades, o amb molt lleugeres avantatges. Llavors, Angel Mayor es veu recompensat amb un regal (una torre)  i guanya la seva partida. La partida d'Ernest no dona més de si i consuma la seva derrota. Resultat parcial: 2 a 3. 
 
A continuació, dues taules més de Josep Anton (amb posició inferior) i Ricardo Alejo apretaven més el resultat: 3 a 4.  Però faltaven els germans Clara! El primer en acabar ha estat en Pere, que ha guanyat a Miquel Fernández (un molt bon jugador) amb el que s'igualava el resultat, i posteriorment en Sergi Clara guanya a l'imbatut Daniel Subirana, imposant el seu avantatge de peça per 2 peons, a pesar que els dos peons lligats van arribar a sisena i setena fila, i vorejar la caiguda de bandera amb menys de 10 segons en diverses ocasions.
5 a 4. La remuntada s'havia fet realitat. El remat el feia en Miquel Mirasol que, coneixedor que les taules eren suficients per a la victòria, renuncia a fer excursions de rei i provoca un bloqueig de peons que mata immediament la partida. Taules i victòria de l'equip.
 
En resum, hem guanyat però podíem haver perdut!. Ens ha de servir d'advertència.
L'equip continua líder i el segon (el Gerunda B) es troba a 1 punt, i ja hem jugat contra ells.
 
Categoria Primera: Sta. Eugènia B - Cassà B  6,5 - 1,5 
El Cassà B jugava contra el líder imbatut a casa seva. El panorama era molt difícil, i el resultat final així ho demostra. Als 8 taulers, els jugadors locals eren 100 punts elo superior als cassanencs. El diferencial total era de 1270 punts!. Massa. Avui no´era el dia per demostrar el nostre potencial.
 
En aquest marc, cal destacar la victòria d'en Jordi Carbó davant Joan Gallart i les taules d'en Carlos Anibal Rodríguez davant Cristina Vidal.
La propera ronda comença la lliga de veritat pel Cassà B, amb rivals directes per evitar el descens.
 
Categoria Tercera: Sta. Eugènia C - Cassà C 2 - 2
Lluita entre els primer i segon classificat. En aquest matx, les alineacions han estat més igualades, amb 3 taulers superiors per la seva però un diferencial d'elo de només 144 punts d'elo al seu favor.
 
Cal destacar les victòries de Salvador Masnou i del debutant Amador Repiso, aquest últim davant una jugadora jove però ja experimentada que surt a la llista amb 1764 punts d'ELO.
L'equip manté les seves opcions de bona classificació.
 
Cronica Ronda 5 (27-02-2011)
Aquest era un dia important per mantenir totes les nostres opcions, i al final ha estat un dia tranquil, molt tranquil.
 
Categoria Preferent: Dotze Castells - Cassà A 2,5 - 7,5
Era un desplaçament que presumiblement era favorable, però no pensàvem que anés tant bé.
La primera partida en acabar va ser en Joan Caballé, al desè tauler, que ha notat el temps d'inactivitat i ha perdut. Però tot estava controlat. A continuació, en Jaume Cañigueral i en Jordi Otero guanyen les seves respectives partides recuperant el marcador. Poc després, en Sergi Clara, en Carles Otero i en Josep Anton també resolen favorablement les seves partides. 5 a 1.
El matx ja gairebé està decidit. Unes taules més ... , i aqui en Miquel Mirasol ofereix el seu granet de sorra. En Pere Clara i en Jordi Alvarez s'hi afegeixen. Tres taules. 6.5 a 2.5. I la cirereta la posa en Ricardo Alejo que guanya la seva partida artísticament amb sacrifici de dama inclòs.
 
Relaxats, hem anat a dinar d'hora a casa amb la feina feta.
Els resultats dels rivals han estat:
Derrota del Banyoles, davant el Guixolenc!
Victòria del Gerunda B, davant el Palafrugell.
Continua el Gerunda B a 1 punt, i la resta de perseguidors ja estan a 2,5 punts o més.
 
Categoria Primera  Cassà B - Montgri 6.5 - 1.5
Era molt important guanyar, i així ha estat.
Però la forma ha estat inesperada. La crisi que pateix el Montgri ha fet que només vingués amb la meitat de jugadors. Resultat final: De les 4 partides jugades, en Joan Riera ha guanyat i en Jaume Ventura, Oscar Ortiz i Vicenç Vila han fet taules.
 
El primer pas per la permanència s'ha aconseguit.
Després de l'actual ronda, el Montgri ja es darrera nostre. i ja compartim classificació amb dos equips amb qui encara no hem jugat.

Categoria. Tercera Cassà C – Gerunda G   3.5 - 0.5
També tenien partida relativament fàcil, amb la qual cosa l'objectiu era aconseguir una victòria el més àmplia possible. Victòries de Salvador i Jordi Masnou i d'en Carlos Anibal. Només en Josep Ma. Castellà ha cedit taules.
 
L'ampli resultat fa que les nostres opcions d’ascens continuin intactes.
Després dels resultats de la ronda, anem empatats a la segona posició a només mig punt (amb sistema olímpic) i encara ens falta jugar contra el líder.

Crònica Ronda 6 (6-03-2010)

Categoria Preferent Cassà A - Banyoles A 6 - 4 
Qualsevol diria, veient el resultat, que ha estat fàcil. Però no, gens ni mica. Quin fart de patir!

Hem començat amb dues taules (Miquel Mirasol i Josep Anton) i la victòria de Sergi Clara, aprofitant un regal inusual del seu rival. 2 a 1. Però pintava malament. Les partides de Jordi Álvarez i Josep Cruañas estaven en situació molt desfavorable. Cañigueral i Carles Otero estaven rebent un atac fort. I de les altres partides (Ricardo, Jordi Otero, Pere Clara) no n'hi havia cap de clara.

I els pitjors presagis es començaven a fer realitat. Cauen en Jordi Alvarez, Jaume cañigueral i, poc moments més tard, en Josep Cruañas. 2 a 4. Totes les alarmes estaven saltant!. Quedaven encara 4 partides: en Pere Clara, al primer tauler contra l'Albert Muratet. tenia avantatge però faltava materialitzar-la. En Carles Otero, s'havia recuperat de la desastrosa apertura i havia trobat contrajoc al peó passat del rival.  Però en Ricardo i en Jordi Otero tenien encara partida llarga.
 
I poc a poc es començar a fer realitat la remuntada:
En Carles va aconseguir contrarrestar el peó a sisena, a punt de coronar, per dos peons centrals lligats també a sisena, també preparats per coronar. El rival abandona. En segon lloc, en Pere aconsegueix cercar el rei contrari i amenaça un mat imparable en dos. Victòria important. 4 a 4. Tensió i una estona d'espera pendent de les dues partides restants. En Jordi Otero, aprofita un canvi de dames favorables, i aconsegueix arribar a un final favorable. Guanya. 5 a 4. Només queda en Ricardo i unes taules serveixen.

Però, Ricardo està millor, amb ja diversos peons d'avantatge i, finalment, el seu rival abandona davant ja un atac imparable. 6 a 4. Un pas endavant molt important per l'ascens.
 
Respecte a la resta de la ronda, el Gerunda B també ha guanyat amb la qual cosa continua a 1 punt. La resta de rivals es troba a 3 punts, i pràcticament descartats per a la lluita de l'ascens.
 
Categoria Primera: St. Gregori - Cassà B  6 a 2
Matx important per la permanència, però no ha estat possible.

L'equip local s'ha defensat amb força, i només ha cedit una derrota (en Miquel Angel Alejo) i dues taules (Carbó i Vila). S'haurà de buscar una altra oportunitat per assegurar la permanència.

Però als resultats de la jornada, ha hagut una gran sorpresa: el Montgri, amb 1 jugador menys, ha guanyat al líder Sta. Eugènia B. I a Santa Eugènia!. Això posa més difícil la situació, però encara hi ha 2 equips (Blanes i Salt Girona B) amb els mateixos punts que el Cassà, i encara hem de jugar contra ells.
 
Categoria. Tercera  La Bisbal B - Cassà C  1,5 - 2,5
Avui a Tercera jugàvem amb la "cantera" amb un equip classificat al mig de la taula, i han fet un molt bon paper. Han guanyat en Ramon Viñas i l'Amador Repiso, i en Carlos Anibal ha entaulat.
Així i tot, al final de la jornada, anem líders empatats amb el Sta. Eugènia.

Crònica de la Ronda 7 (13-03-2011)

Categoria Preferent  Olot B - Cassà A  2.5 - 7.5
S’ha fet la feina. S’havia de guanyar i s’ha guanyat.

Ja al veure l’acta, la superioritat el Cassà es reflectia als 10 taulers, amb la qual cosa només s’havia d’actuar amb confiança i evitar sorpreses. Però el matx ha anat de cara des del principi. Hem començat amb un 0 - 4. Victòries, relativament ràpides, de Miguel Angel Alejo, Miquel Mirasol, Pere Clara i Jordi Álvarez. Aquí en Sergi se li complica la partida i perd. 1 a 4. Però de seguida també victòria de Jaume Cañigueral.
 
Ja amb el matx gairebé assegurat, cauen 3 taules: en Josep Anton Pérez, en Carles Otero i Josep Cruañas. El matx ja estava decidit, i en Ricardo Alejo arrodoneix el resultat amb la seva victòria davant el veterà Joaquim Bosch.
 
Resultat final: 2,5 a 7,5. Com es deia abans, feina feta.
 
I els rivals que han fet? El Gerunda B ha guanyat fàcilment al Dotze Castells (2 a 8) i continua a 1 punt de distància. El següent rival a la lluita és el Guixolenc, que també ha guanyat, amb 4 punts. Per tant, a falta de dues rondes, ja està assegurada la segona posició el que implicaria jugar la promoció per l'ascens de categoria. Ara s'ha de lluitar per quedar primer de grup i la plaça d'ascens directe. Depen de nosaltres.
 
Categoria Primera  Cassà B - Lloret  4 - 4
Important empat del Cassà B, davant del Lloret que li permet aconseguir la vuitena posició. Victòria ràpida de Joan Riera, seguida de tres derrotes també relativament ràpides de Salvador Masnou i Joan Carles Capilla. A continuació, també en Jaume Ventura deixa escapar la seva posició i perd. 1 a 3. La situació pinta crua.
 
Però en Jordi Carbó, amb avantatge de qualitat, culmina la seva victòria i inicia la remuntada. 2 a 3. El matx agafa una pausa i als taulers restants es veu un final desavantatjós (2 peons passats no semblaven compensació suficient pel cavall), i en Vicenç Vila i l'Oscar Ortiz plantejaven finals de peons amb peces petites.
 
Però, vés per on, tant en Vicenç i l’Oscar afinen el seu joc i consoliden la remuntada.
4 a 3. Ja no es pot perdre. Però finalment, l’Angel Mayor no pot salvar la seva partida, i acaba abandonant. 4 a 4. Mig punt importantíssim, i queden els dos rivals que comparteixen la lluita pel descens.
 
Respecte als altres equips, el Montgri ha perdut amb la qual cosa els hem tornat a igualar. El Blanes també ha perdut també s'afegeix a la llista d'equips cuers. A mig punt, trobem el Salt-Girona B (que avui ha guanyat al Palafolls) i que serà el nostre rival de la propera setmana
 
Categoria Tercera  Cassà C - Sta. Eugènia F   2.5 - 1.5
Partida important per continuar al capdavant de la classificació.
 
Carlos A. Rodriguez rep un regal d'una dama, i guanya ràpid. A continuació, Miquel Donate també aconsegueix la seva victòria. 2 a 0. La cosa va bé.
 
Però, els rivals no era tan feble com es pensava. En Jordi Masnou, després de recuperar una peça perduda en un error anterior, aconsegueix firmar unes taules. I finalment, l'Amador Repiso que lluitava amb un 1700 "fals" (un jugador estranger, de bon nivell, que acaba de fitxar per l’equip gironí), jugava un final de dos cavalls i peó contra torre. En un moment de la partida, no aprofita l’oportunitat de sacrificar la torre pel peó deixant com a únic material del rival els dos cavalls la qual cosa assegurava les taules. Un cop deixada passar aquesta oportunitat, el rival protegeix correctament el peó i ja no pot fer res per evitar la derrota.
 
2.5 a 1.5. No és mal resultat, però els rivals han aprofitat l'ocasió per distanciar-se.
El Sta. Eugènia C ha guanyat 4 a 0, i l’Olot D 3 a 1. Ara el Sta. Eugènia C és líder i a 1.5 punts (sistema olímpic) es troba el Cassà C i l’Olot D.
 
Crònica de la Ronda 8 (20-03-2011)

Categoria Preferent Cassà A - Salt A 9 - 1
Sobre el resultat, no hi ha massa res a comentar. El Salt va presentar l‘equip més fluix de l'any (i potser l’alineació més fluixa de tota preferent), i amb tres jugadors de menys. Amb aquest panorama, els seus dos únics jugadors titulars van oferir taules ràpides i la resta de jugadors van perdre les altres partides en joc, on els cassanencs simplement van saber estar.

Després d’aquest resultat, som líders amb 1 punt d’avantatge sobre el segon classificat a falta d’1 ronda. Som matemàticament primers? La resposta és que no encara. Després d’aquesta ronda, el desempat provisional (en cas que el Cassà perdés i el Gerunda B guanyés), ens és favorable (210,75 punts contra 185,5 punts del Gerunda). Un avantatge considerable, però degut a la gran variabilitat d’aquest sistema de desempat, no es pot assegurar que sigui un avantatge suficient ni molt menys. 

Amb una derrota del Cassà per la mínima NO tenim la primera plaça garantida, dependríem del Gerunda B, que necessitaria un 9-1 o més contra el Banyoles. Cosa que sembla difícil a priori, però si llavors passa se’ns quedarà cara de tontos :)

Per tant, l’únic resultat que ens assegura matemàticament el primer lloc és aconseguir que no es produeixi l’empat (és a dir, obtenir mig punt menys que ells a la darrera ronda.

Categoria Primera Salt B - Cassà B 5,5 - 2,5

El motiu de la desfeta del Salt-Girona A era per reforçar el seu equip B i ens trobàvem amb un dur rival. Tot i així hi havia la opció d’atacar "per sota", on les forces s’igualaven, fins i tot érem lleugerament favorits als dos últims taulers. Es van donar, però, massa facilitats i diversos errors van fer decidir fins a quatre partides (la majoria per dalt, on ells eren molt forts) situant un avantatge de 4-1 al marcador que ja seria definitiu.

Això ens deixa amb un triple empat a 2,5 la cua de la classificació, entre Blanes, Montgrí i Cassà B. La darrera ronda juguem amb el Blanes.

L’anàlisi dona el mateix titular que pel primer equip. No és matemàtic que descendim encara, necessitem almenys l’empat per tenir opcions de mantenir-nos, i una victòria molt millor (afegeix pressió al Montgrí).

Categoria Tercera Cassà C - Olot E 2 - 2

L’Olot E venia com a quart equip del Grup (equip de joves, i molt competitiu) i així ho va demostrar, guanyant dues partides, i perdent altres dues després d'una ràpida victòria d’en Gerard i una llarga i treballada victòria d’en Castellà.

La classificació deixa com a primer del grup al Santa Eugènia C i empatats al segon lloc el Cassà C i Olot D. El desempat és ínfimament superior als Olotins (fet que podria variar la última ronda, o no), per tant per aspirar al segon lloc els hem de vèncer a camp contrari.

Cal remarcar que si quedem segons podria implicar l’ascens, si finalment es reforma la categoria de segona territorial de cara a la propera temprada, amb l’aparició d’un segon grup, tal i com s’especula.

Crònica de la Ronda 9 (27-03-2011) – i darrera ronda de la Fase Regular

SOM CAMPIONS DE LA CATEGORIA PREFERENT!!! 
 
Avui era el dia definitiu: el Cassà A portava un punt d’avantatge sobre el seu màxim rival el Gerunda B. Per tant, l’únic resultat que ens anava malament era una derrota del Cassà i una victòria del Gerunda B. I així i tot, llavors empatats a punts, entrava en joc el desempat (Sonneborn-Berger per equips) que també ens era força favorable.
Per poder guanyar, si el Cassà perdia però feria 4.5 punts o 4 punts, ells havien de fer 9 o 8 punts (segons el cas) davant d’un rival molt difícil com és el Banyoles.
 
Per tant, estàvem en posició privilegiada però no ens podíem adormir.
 
Per una altra banda, el Cassà B jugava amb l’altra cuer de la classificació. Els requeriments demanaven que el resultat mínim que s’havia d’aconseguir era l’empat, gràcies a un millor desempat. Llavors, asseguràvem la 8ena posició, i només el descens era possible si havia un daltabaix dels equips gironins de Segona Divisió.
 
Finalment, el Cassà C estava ben classificat i la victòria assegurava la segona posició al grup, un magnífic resultat encara que no dona dret a ascens directe.
 
Categoria Preferent  Figueres C - Cassà A  5.5 - 4.5
 
Hem arribat i el Figueres C presentava una llista de jugadors lleugerament inferior (amb ELO) a la nostra. Això ja ens feia descansar una mica, doncs les baixes de Sergi Clara i Josep Cruañas a l'equip titular eren significatives.
 
Però el moment de descans ha estat breu. Miquel Angel Alejo, al tauler 10, deixa escapar la seva posició favorable i perd. A continuació, en Miquel Mirasol fa taules, amb peça d’avantatge però posició molt activa del rival. 1,5 - 0,5. A continuació, en Jaume Cañigueral, que ha fet una magnífica temporada, aconsegueix la victòria i igualar el marcador. 1,5 - 1,5
 
Però ja començava a pintar malament. Carles Otero estava inferior i patia. Josep Anton igualat. Cauen Angel Mayor i Jordi Otero. 3,5 -1,5. Carles Otero ja no pot aguantar i abandona. 4,5 - 1,5. La cosa està malament, i fins i tot amenaça una forta derrota. Però a continuació, Ricardo Alejo guanya la seva partida (8,5 de 9 punts possibles) i Pere Clara també aconsegueix derrotar al seu rival, l’Eduard Puig (aconseguint la seva primera norma de Mestre Català). 4,5 - 3,5.
 
Però la remuntada no és possible. Les dues partides restants, Jordi Álvarez i Josep Anton, no donen més de sí i acaben en dues taules. 5,5 a 4,5. La derrota s’ha consumat però, com a mal menor, ha estat per la mínima. Caldrà esperar el resultat del Gerunda B. Però els mòbils funcionen ràpidament i ens comuniquen que el Gerunda B no ha guanyat.

Uf! però ... CAMPIONS DE PREFERENT!!!!
 
Categoria Primera   Cassà B - Blanes  4 - 4
Comença malament el dia. Els germans Masnou no estan afortunats i perden ràpid. 0 - 2. Però a continuació, el Cassà treu la seva ràbia i aconsegueix remuntar el resultat. Les victòries de Josep Maria Dilmé, Vicenç i Òscar posen el 3 - 2 al marcador. Al primer tauler, en Joan Riera ho té molt negre (torre i peó contra torre i 5 peons). Però lluitant, corona el seu peó i la partida. 4 - 2. I quan ja està remuntat, en Xavier Tarrés se li escapa la seva partida que estava complicada, i l’Ernest Sánchez s’embolica i perd una partida que, mitja hora abans, era clarament guanyadora.
 
Resultat final: 4-4. Objectiu mínim aconseguit. ENS MANTENIM!! Blanes queda darrera nostra a la classificació.
 
Categoria Tercera   Olot D - Cassà C  4 - 0
El Cassà C anava amb equip de luxe, amb la presència de Guillem Burset, Jordi Carbó, Ramon Viñas i Amador Repiso. 4 - 0. Victòria contundent davant l'altre equip que aspirava a la segona posició, després de forta lluita a tots els taulers.
 
Objectiu Subcampions aconseguit.

FINALS DE CATALUNYA

Com a campions de la Categoria de Preferent del grup de la Delegació Territorial de Girona, ens hem classificat per jugar la Fase Final de Catalunya amb els guanyadors de la resta de grups de Catalunya. En total, eren 8 grups i els 7 equips restants classificats
han estat el Mora d'Ebre, Cerdanyola del Valles B, Calaf, Bellvitge Entitat, Vila-Seca, Balaguer i el Centro Aragonés.

Aquesta fase es juga per Sistema Eliminatòria, en 3 rondes (quarts de final, semi-finals i final). El guanyador queda campió de la Categoria Preferent del Campionat de Catalunya per Equips. El resultat de l'emparellament, realitzat a la seu de la Federació Catalana d'Escacs, ens ha creuat amb el Calaf, a la seva casa. És un desplaçament relativament llarg, de poc més d'hora i mitja de viatge.

Analitzant el nivells dels jugadors que han presentat durant els partits de la temporada, en general es troba un equip lleugerament superior a nosaltres, principalment en els 2 primers taulers, on podien alinear jugadors al voltant de 2200. No obstant, el matx es presentava obert, encara que el factor camp en principi els beneficiava (no és el mateix jugar a casa, que haver de desplaçar-se de 3 hores més dinar fora amb tots els inconvenients familiars que això suposa).

Doncs bé, diumenge hem quedat per sortir a les 7h 30 del matí. Arribem a l’hora, i després d’un petit esmorzar reparador, anem a jugar. L’alineació del Cassà presentava dues baixes respecte al nostre equip titular: en Sergi Clara i en Jordi Otero. Han estat substituïts per en Francesc Xavier Pérez, que ha vingut a jugar des dels Pirineus, i en Miquel Angel Alejo. L’alineació del Calaf també presentava baixes respecte a la previsió, sobre tot als taulers inferiors, però així i tot es mantenia la seva superioritat d’elo als taulers (6 a 4), principalment destacable en els dos primers taulers on han presentat els seus números 1 i 2 (que són gairebé 2200).

El matx ha començat igualat. Victòria de Jaume Cañigueral, seguida de derrota de Miguel Angel Alejo. 1 a 1. I l'igualtat s'ha mantingut durant una estona més, amb les victòries de Jordi Alvarez i Ricardo Alejo (excepcional campionat amb 8,5 de 9 punts possibles!) però les derrotes de Carles Otero i Josep Cruañas. 3 a 3.

Queden 4 partides, però les partides dels taulers davanters (FX Pérez i Pere Clarà) no pinten massa bé. Per darrera, Miquel Mirasol i JA Pérez tenen millors perspectives. Al final, derrota d'en Francesc Xavier i en Pere, i la victòria d'en Miquel Mirasol deixen un resultat de 5 a 4, a falta només de la partida d’en Josep Anton.

No obstant, el matx ja està decidit. La derrota als 3 primers taulers produïda fa que el sistema de desempat els sigui favorable. En Josep Anton lluita la partida, però en un final apurat de temps, no troba la millor continuació en un final desequilibrat (torre i dos peons contra alfil i quatre peons). Al final, taules. Resultat final: 5,5 - 4,5 (s'ha acabat el somni).

Però bé, un bon dinar a Calaf fa que posem les coses al seu lloc, i que gaudim del balanç de la temporada: HEM PUJAT A SEGONA DIVISIÓ. I també ens fa veure una altra realitat, l'any que bé, patirem de valent per mantenir-nos. Però això serà la temporada que vé. Queda un any per millorar el nostre nivell, buscar algun nou jugador per reforçar l'equip i treballar la pedrera.

I un any per gaudir de la fita històrica que ha aconseguit el Club Escacs Cassà: és la primera vegada que s’arriba a les categories d‘àmbit català (no només gironí). A la província de Girona, el grup d’equips que actualment juguen a aquestes categories és molt reduït. Són el Figueres (que ha pujat a Divisió d’Honor), el Gerunda, el Sta. Eugènia i l'Olot (a Primera Divisió) i el Tordera i el Figueres B que també es troben a Segona Divisió.

Estem contents, i tenim motius per estar-ho!!!

Josep Anton PérezLectures 7444 lectures  comentari Un comentariComentaris

Sra.Maria 13 AGOST 2012 14.52h Cassá de la selva

Enhorabona !!!! i moltes felicitats !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   Formulari d'abús de comentari

5 -10 -20 -tots
1
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa
Previsualització del comentari

La direcció del web Cassà Digital de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa
giny

Vídeos

<

InformaciÛ díinterËs al ciutad‡: #giny

giny

giny

giny

giny

Agenda

26

Oct

DIJOUS, 26 OCTUBRE 2017. 17:00h
Llar dels jubilats

BERENAR I BALL al Casal de Jubilats

28

Oct

DISSABTE, 28 OCTUBRE 2017. 08:00h
Llar dels jubilats

EXCURSIÓ del casal de jubilats

29

Oct

DIUMENGE, 29 OCTUBRE 2017. 18:00h
Cineclub vuitimig

Cicle Gaudí,: "Estiu 1993"


Tots els actesEntitats

1.11.2016. 00:00h

NOU COORDINADOR A L'ESCOLA DE TENNIS

  ÁLEX CONDOM GÁMEZ , NOU RESPONSABLE DE L’ESCOLA DE TENNIS Va començar a primers de ... Llegir més

Lectures 858 lectures   Comentaris Cap comentari
17.10.2015. 20:34h

GRÀCIES CASSÀ !!

 L’ONCOTRAIL ES CONSOLIDA I RECAPTA MÉS DE 90.000 EUROS El 3 i 4 d’octubre es va celebrar amb gran ... Llegir més

Lectures 1215 lectures   Comentaris Cap comentari
21.11.2014. 20:18h

Guspira Teatre emprèn la temporada tardor-hivern.

Després de l’estrena de la nostra darrera obra, Sopar Fred, a finals de febrer d’enguany, ja teníem ... Llegir més

Lectures 1487 lectures   Comentaris Cap comentari

Visita totes les entitatsginy

Els blocs

3.10.2017. 21:19h

Per la dignitat d'un poble

El dilluns 2 d'octubre ens vam trobar al polivalent d'Aiguaviva per donar suport als companys de tots els pobles que l'1 ... Llegir més

Lectures 97 lectures   Comentaris Cap comentari
28.01.2017. 00:00h

Ja comença a ser l'hora

Ara s’ha destapat la caixa dels trons i el missatge que feia mesos que Santiago Vidal anava pregnant pels pobles i ... Llegir més

Lectures 821 lectures   Comentaris Cap comentari

Visita tots els blocsginy

Editorial

07.03.2016 19.45

El compromís ciutadà del PAM

Un total de 145 accions integren el Pla d’Acció Municipal,. Una programa elaborat per l’equip de govern que) defineix quins són els objectius, les línies a seguir, les ...
Llegir més

Lectures 11711 lectures   Comentaris Cap comentari
giny

publicitat
LLimas SL

Galeries

Les notícies...

publicitat

banerCartes dels lectors

En la mort de Ramon Sitjà

X. Carrera -

El bàsquet  gironí està de dol, el  diumenge 9 de Octubre del 2017 a la tarda rebia una trucada de la Pilar Lara que treballa a la Territorial Gironina de bàsquet, ...

Llegir més
Lectures 95 lectures   Comentaris Cap comentari


Etiquetesgeneralitat © cassadigital.cat, 2017 | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta