Guerra de butlletins

Periodista

Sóc periodista si bé només n'exerceixo a mitja jornada. Fa 15 anys que sóc director de Llumiguia i a partir d'ara també portaré el timó del cassadigital.cat. M'apassiona la fotografia i el meu poble, Cassà. Potser per això m'agrada donar suport a totes els entitats que puc...

Amb pocs dies de diferència hem rebut a les nostres llars dos butlletins locals que reflecteixen la situació actual de la política local. En ambdós casos amb un disseny atractiu i amb uns continguts que tot que fins i tot previsibles no deixen de tenir el seu interès per aquells als que ens interessa la política local.

Per una banda tenim el grup municipal de CiU que presenta el seu butlletí, Parlem-ne, a tot color, i que acaba amb un Ufff! que sintetitza l’opinió que tenen des de CiU de l’actual govern municipal.

Amb pocs dies de diferència hem rebut a les nostres llars dos butlletins locals que reflecteixen la situació actual de la política local. En ambdós casos amb un disseny atractiu i amb uns continguts que tot que fins i tot previsibles no deixen de tenir el seu interès per aquells als que ens interessa la política local.

Per una banda tenim el grup municipal de CiU que presenta el seu butlletí, Parlem-ne, a tot color, i que acaba amb un Ufff! que sintetitza l’opinió que tenen des de CiU de l’actual govern municipal. En el butlletí simplement es tracta de criticar tot el que fa l’equip de govern sense recordar que alguns dels defectes que ara imputen als regidors que governen a l’Ajuntament són els mateixos que els imputaven pocs mesos abans els que llavors estaven a l’oposició.

Temes com el de la neteja dels carrers o la puja dels impostos són sempre motiu de demagògia per uns i altres i en aquest cas des de CiU no es queden enrera tot i reconèixer que el de la neteja dels carrers “és un tema que tenen pendent”.. no aclareixen de qui però el que és cert és que de moment cap govern local no ha trobat la manera de posar-hi remei.
Per altra banda com passa a vegades en aquest butlletins que surten molt de tant en quan, algunes preguntes o demandes que es formulen ja s’han respost i fa dies que s’han anunciat a través de diversos mitjans de comunicació i dóna la impressió que des de CiU van una mica endarrerits sobre el que passa al poble. En tot cas, el resum que des de CiU es fa de Cassà és que el poble no va bé, ja que els actuals governants municipal no tenen el seny que els cal.

Per l’altra banda ens hem trobat a la bústia el número 14 del Butlletí Municipal de Cassà de la Selva, la Coma que ha renovat el seu disseny, format i presentació i que és el que més m’ha cridat l’atenció per diversos aspectes.

En primer lloc per l’espai que tenen els diferents grups polítics municipals –el balcó- cosa que permet al cap de llista de CiU reblar el clau en les crítiques a l’equip de govern i als altres grups manifestar com el poble va pel bon camí malgrat les dificultats que actualment hi ha en l’àmbit econòmic general.

M’ha sorprès que parli del “primer any de legislatura i nou govern”; n’hi ha passat només un any des de les eleccions del maig de 2007 ni s’han arribat als dotze mesos després de la moció de censura de l’abril del 2008. O sigui que o s’allarga o s’escurcen els terminis, segons allò que es vulgui dir. Com que a l’interior es fa un ràpid repàs a tot plegat es podria considerar que l’error s’ha produït en l’intent de resumir-ho tot en un titular de portada.

Un peu de plana curiós

Però el que més m’ha sobtat del Butlletí ha estat el peu de la pàgina núm. 5 on hi ha un comentari sobre les expressions que s’adopten en un dels escrits. En l’article es diu que en nou equip de govern quan va assumir les seves responsabilitats es va trobar “amb un seguit de sorpreses, gats amagats i més trampes que una pel•lícula de xinesos”.
El peu de pàgina ens diu que “aquestes expressions són molt col•loquials. Seria bo trobar-ne d’altres més estàndards”.

I el que engega la imaginació és què vol dir aquest peu de pàgina.
Possiblement es tracta d’una simple anotació de la persona que va corregir el text que va voler posar una nota a reflexionar per l’autor.
O bé va ser una nota del supervisor del butlletí?
O realment, és una nota del mateix autor que reconeix les seves dificultats per trobar expressions que puguin sintetitzar l’estat amb què es van trobar les finances municipals?

Sigui el que sigui no deixa de ser una nota curiosa que desperta una certa curiositat en aquest tipus de butlletins.

La resta de La Coma és un ampli i exhaustiu repàs als nou mesos de gestió del nou govern amb uns continguts heterogenis que a voltes sorprenen una mica, ja que no eren habituals en aquesta publicació (entrevista a l’hereu i pubilla, per exemple..) i la visualització d’un detall desagradable: que s’ha editat el butlletí fora del poble (suposem que a la recerca del pressupost més baix,...)