Jennifer, Castefa i el boomerang

Periodista

Sóc periodista si bé només n'exerceixo a mitja jornada. Fa 15 anys que sóc director de Llumiguia i a partir d'ara també portaré el timó del cassadigital.cat. M'apassiona la fotografia i el meu poble, Cassà. Potser per això m'agrada donar suport a totes els entitats que puc...

Un dels vídeos que està fent fortuna actualment a Internet és un el que es veu l'expresident Jordi Pujol, en una conferència a Igualada en la qual exposa el seu missatge a partir de la cançó de l'estiu dels Catarres, "Jenifer".
Amb l'estil planer que el caracteritza, Pujol ens explica què vol dir la cançó, què és castefa, qui pot ser la Jenifer, què vol dir tunejar un cotxe, de quin Pont aeri parlen els Catarres.

Un dels vídeos que està fent fortuna actualment a Internet és un el que es veu l'expresident Jordi Pujol, en una conferència a Igualada en la qual exposa el seu missatge a partir de la cançó de l'estiu dels Catarres, "Jenifer".
Amb l'estil planer que el caracteritza, Pujol ens explica què vol dir la cançó, què és castefa, qui pot ser la Jenifer, què vol dir tunejar un cotxe, de quin Pont aeri parlen els Catarres.. i fins s'atreveix a posar-se xulo quan veu que pot ser motiu de somnis eròtics.

En el missatge final s'intueix que Pujol ens parla de la capacitat dels catalans d'assumir cultures diferents sense que ens hagi de caure els anells...

Aquesta idea de Pujol de fer servir temes populars per als discursos s'hauria de posar de moda i proposo un tema també molt conegut que crec que vol dir més del que diu realment. Els Manel, amb el seu tema Boomerang està clar que no parlen d'aquesta joguina que van regalar uns tiets desaprensius a uns vailets el juliol que l'Indurain es va fondre a l'Huatacan.

Quan els Menl diuen que "el boomerang va encallar-se entre les branques i no va tornar mai" està clar que ens parlen d'un objecte més eteri, el que es queda encallat.
La cançó ho deixa molt clar:
Primer les nostres prevencions a l'hora de reclamar qualsevol llibertat: vam situar-nos a una distància prudencial
de les senyores que es bronzejaven i dels cotxes aparcats, vam estudiar els corrents de l'aire, vam assecar-nos la suor de les mans
. Total tantes prevencions per encallar el boomerang entre les branques i que no torni mai.

Suposo que hi poden haver-hi diverses possibilitats per definir els personatges de la cançó, com ara en Xavi que, "avorrit d'aquell espectacle va venir el Xavi, que era més gran, "deixeu-me un tir, feu-vos enrere, deixeu-me un tir, colla de matats, que això és canell, que això el que vol és un bon joc de braç". Tampoc s'en surt en Xavi i el boomerang va encallar-se entre les branques i no va tornar mai.

Els Manel ho tenen clar i no volen que els seus fills, si n'arriben a tenir, ja que de moment no han procreat, es frustrin amb la joguina i per això renuncien a comprar-los-hi i " vaig pensant alternatives, per si mai es dóna el cas. I en aquest món entre els meus forts no hi haurà mai els detalls però m'esforçaré i una cosa m'abstindré de regalar".

La sentència dels Manel és terrible si agafem el veritable sentit de la cançó: però no hi ha tant temps per perdre i, tard o d'hora, només queda una veritat:
El boomerang s'encallava entre les branques i no tornava mai.
El boomerang reclamava la perícia d'un professional.


Només ens queda esperar que arribi el professional. De moment professionals ho són els que ens embranquen dia rere dia el boomerang..