Estem A PUNT, per lluitar en contra de la pobresa energètica

El passat divendres 2 de setembre vam convertir Plaça de la Coma de Cassà en escenari d’un acte de protesta en contra la pobresa energètica. Vam fer una bombeta gegant (de 15 metres de llargada) i vam encendre 365 espelmes (una per cada dia de l’any) per denunciar l’actitud que té l’Estat espanyol davant d’una problemàtica que viuen milers de persones a casa nostra.

En aquest enllaç hi trobareu el vídeo de l'acció, esperem que us agradi

Aquests són els missatges que vam donar:

L'ESTAT ESPANYOL, UN ESTAT INSENSIBLE

El Parlament de Catalunya fa una llei per a evitar talls de llum, aigua i gas a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica.

El Tribunal Constitucional espanyol la tomba.

La Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en relació amb l’habitatge i la pobresa energètica, va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el 23 de juliol de 2015. Aquesta llei, basada en una iniciativa legislativa popular (ILP), tenia el suport explicitat de 143.380 catalans.

-     La llei estava feta per a reduir els desnonaments i els talls, durant els mesos d’hivern, de subministraments bàsics com ara l’aigua, la llum i el gas d’algunes famílies en risc d’exclusió social.

-      El 29 d’abril de 2016, el Govern espanyol (en funcions) va presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta llei. El Tribunal Constitucional va decidir admetre’l a tràmit i la llei que volia protegir el més desemparats va quedar suspesa cautelarment durant un mínim de 5 mesos

 

ESTEM A PUNT, PER A POSAR EN PRÀCTICA LES LLEIS APROVADES PEL PARLAMENT DE CATALUNYA

Catalunya té un gran potencial econòmic i humà per a ser un estat competitiu i ric. Quan puguem gestionar els nostres impostos i posar en pràctica les lleis aprovades pel Parlament, farem front a la pobresa energètica que pateixen milers de famílies en situació de vulnerabilitat. A més, tindrem l’oportunitat de crear polítiques de promoció de les energies renovables i de l’eficiència energètica, rebutjarem l’extracció d’hidrocarburs per fractura hidràulica (fracking) i apostarem per un model que busqui assolir la sobirania energètica.

Tot això farà possible que puguem gaudir d’un estat de sobirania energètica i que no hàgim de dependre de cap altre estat.

Vols viure en un estat com és Espanya, on està normalitzat el pas dels polítics cap a les grans empreses energètiques (les anomenades “portes giratòries”)?...o vols un parlament que pugui gestionar els recursos econòmics propis del país i pugui posar en pràctica les lleis que aprova per a beneficiar tots els catalans, siguin independentistes o no ho siguin?

 

ACTIVA’T PER LA REPÚBLICA CATALANA! 

El futur és a les teves mans