A la memòria del President Companys i contra la falsa justícia

Cada any ens ve a la memòria la matinada del 15 d’octubre del 1940, quan, al fossar del Castell de Montjuïc, descalç sobre la seva terra, queia afusellat el President de Catalunya, Lluís Companys i Jover.

Tot i el restabliment de la Generalitat, hereva de la República, l’Estat espanyol no ha anul·lat el consell de guerra sumaríssim amb què els militars franquistes, fent ús d’una justícia feta a mida, el van condemnar a mort acusat de mantenir-se fidel a la legalitat republicana i al poble de Catalunya que l’havia escollit.

Ara, 76 anys després, usant novament una justícia feta a mida, el govern d’Espanya sotmet a judici els representants de Catalunya, acusats de no plegar-se a la seva voluntat que els exigia renunciar als principis superiors de la democràcia i el respecte al poble que els havia escollit.

Però ja no acceptem més aquesta falsa justícia que no és res més que un instrument d’escarment i submissió:

- Ja és hora que es declarin nuls els judicis criminals del franquisme.
- Cal que s’aturin els procediments legals il·legítims contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell, el president Artur Mas, el conseller Francesc Homs i les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega, l’alcaldessa de Berga Montse Venturós i el regidor de Vic Joan Coma.

No acceptem una justícia feta a mida contra Catalunya.

15 d’octubre de 2016


ANC CASSÀ DE LA SELVA