I jo què hi puc fer?

És una gran injustícia que per interessos de geopolítica, econòmics, per dèries personals o per altres raons, hi hagi tanta i tanta gent que es vegi abocada a fugir dels seus pobles i dels seus països, havent-ho perdut tot, tant la part material com moltes vegades les persones estimades.

Per això, davant l'actual crisi de refugiats, les morts a la Mediterrània, l'èxode forçat de milers de persones de totes les edats de ciutats bombardejades (com ara mateix està passant a Alep), i davant l'actitud passiva -i de vegades negativa- de la comunitat internacional -inclòs l'Estat espanyol- sovint ens preguntem
I JO QUÈ HI PUC FER?

Des de l'Assemblea Nacional Catalana ens hem adherit a la campanya CASA NOSTRA CASA VOSTRA que és una campanya solidària i
 reivindicativa que pretén fer pedagogia i sensibilitzar sobre la necessitat d’acollir refugiats. Catalunya ha estat poble acollit i històricament un país d'acollida, en aquests moments les institucions catalanes tenen el compromís d’acollir i asseguren tenir-ho tot a punt però no els hi és permès acollir directament els refugiats, ja que, és l'estat espanyol qui té competències en polítiques d’asil i no ho està complint. 

Des de l'ANC de Cassà ens hi adherim i us volem demanar que vosaltres també ho feu, que col·laboreu en la mesura de les vostres possibilitats. Podeu signar el manifest, fer una aportació econòmica, organitzar activitats i sobretot feu-ne la màxima difusió, a les vostres famílies i als amics.

Qualsevol ajuda serà bona i contribuirà a pal·liar aquesta situació de patiment que no s'hauria d'estar produint en ple segle XXI.

- Web de la campanya:  www.casanostracasavostra.cat/
Anunci de campanya (1'11''): https://www.youtube.com/watch?v=-YKJC3c600A
- Joan Dausà - Com plora el mar (cançó per la campanya) (4'02''):  
https://www.youtube.com/watch?v=gY4xXBuaM1wANC CASSÀ DE LA SELVA