El canvi ets tu

 Ara que ja estem començant l’últim tram del camí cap a la independència, és un bon moment per reflexionar sobre algunes coses.

Per una banda l’important –cabdal- paper de la societat civil en tot aquest procés que s’ha organitzat al voltant d’entitats com l’ANC on ens hi hem trobat gent molt diversa però que teníem un mateix objectiu, la independència i hem après a escoltar les idees dels altres, a respectar-nos, a trobar consensos i a avançar a un ritme conjunt, sense que ningú es quedés enrere. Això ha estat fonamental per arribar on som i és la principal riquesa de tot aquest moviment.

Per una altra banda, tots plegats hem anat posant totes les peces a l’imaginari col·lectiu, com si fos un puzle, hem anat concretant el què, el com i el quan de l’objectiu bàsic que no és altre que arribar a la independència, a constituir-nos en una república, disposar dels nostres recursos i poder prendre les nostres pròpies decisions. En definitiva ser un estat, com els altres 193 estats que ja existeixen al món.

Ara, que tenim molts ajuntaments favorables a la independència (agrupats a l’AMI), que per primera vegada tenim el Parlament amb majoria independentista i el Govern de la Generalitat amb un mandat i un compromís inequívocs per la independència, tenim l’oportunitat única de construir un nou país, de posar les bases per fer una societat millor, més justa socialment, d’aprofundir en les estructures democràtiques i d’avançar en les llibertats individuals.

Estem recorrent l’últim tram del camí i segurament vindran moments de tensions amb l’estat espanyol –sentències del TC, potser inhabilitacions, pressions de tot tipus, joc brut-, però tots junts, societat civil, partits polítics i institucions, haurem de defensar amb fermesa l’objectiu que volem aconseguir, la independència. I estem segurs que en aquell moment ens hi trobarem tots i que ho aconseguirem.

És per tot això que DIEM QUE SÍ, que EL CANVI ETS TU, que el canvi som tots nosaltres.

Video de la presentació de la precampanya pel SÍ , a càrrec de Jordi Sànchez, president de l'ANC