Tenim un futur per construir i un passat per recordar. I el present per fer possible una cosa i l’altra

El dia 1 d'octubre estem convocats a decidir el nostre futur, plens d'il·lusió i esperança, sense lloc a la por ni al dubte.

Donem suport i estem al costat de les institucions que avui i els dies que vindran estan sota l'amenaça d'unes estructures estatals que no pensen en el benestar ni en els drets de la societat catalana. Només pensen a esclafar l'adversari polític com sigui. Per aquest motiu celebrem la unitat amb què treballen els nostres representants al Parlament i al Govern de la Generalitat per assegurar que l'u d'octubre el poble català pugui decidir el seu futur polític malgrat les amenaces del govern espanyol i de les seves estructures hereves del franquisme.

Aquests dies de campanya que ara comencen cal que expliquem a tothom que el procés d'independència de Catalunya no només ha estat una revolució nacional, sinó que ha estat una revolució social i democràtica enfront d’un estat que ha utilitzat totes les vies, i les clavegueres, per sabotejar aquest canvi reclamat per la societat catalana. La proclamació de la República Catalana és la primera pedra d'un projecte social i democràtic que cerca el progrés, la dignitat i el benestar de totes les persones que vivim en aquest país, per més diversos que siguin els nostres orígens.

Ara fa pocs dies, el Parlament ha aprovat la Llei del referèndum d'autodeterminació i el Govern de la Generalitat l’ha convocat oficialment. També s’ha aprovat la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República per blindar legalment la transició cap a la República Catalana mitjançant el procés constituent que ens permetrà decidir com volem que sigui el nou país. Els nostres governants i la majoria absoluta parlamentària sobiranista que els dona suport no faran ni un pas enrere i el poble de Catalunya estarem a l'alçada, com ho hem estat sempre. Tots els que volen segrestar la nostra voluntat de decidir i prohibir-nos l'esperança es trobaran al davant un poble unit, alegre i combatiu, contra el qual res no podran.

Tenim un futur per construir i un passat per recordar. I el present per fer possible una cosa i l’altra.