1 d'octubre: votem com sempre!

 Comunicat oficial d’ANC, CUP, ERC i PDECAT a Cassà de la Selva:

 

 

Cassanencs i cassanenques,

 

El proper dia 1 d’octubre, estem convocats per anar a votar al Referèndum que decidirà el futur del nostre país.

 

On votarem?

Votarem als mateixos col·legis electorals que qualsevol elecció. A l’antic Ajuntament, a la Plaça de la Coma, a la Sala Galà, a l’escola Puig d’Arques, a l’Estació i a l’Escorxador.

 

Als col·legis trobareu tot el necessari per votar, urnes, paperetes i sobres.

 

Què hem de fer?

Us convoquem a tots el ciutadans a ser davant del col·legi electoral on us toca votar a partir de les 7:30 del matí.

 

Els col·legis obriran a les 9:00 del matí, i us demanem que a mesura que vagi arribant tothom anem organitzant files ordenades per anar entrant paulatinament a votar.

 

Un cop haguem exercit el nostre dret a vot, demanem a la ciutadania que es quedi davant del seu col·legi electoral fins que acabi la jornada electoral i el recompte, no marxem a d’altres ciutats o anem a d’altres llocs, quedem-nos davant el nostre col·legi.

 

Organitzem-nos entre tots els que serem davant els col·legis per fer torns per dinar, descansar o fer les obligacions que tingui cadascú, amb la premissa que sempre hi ha d’haver molta gent davant de cada col·legi.

 

Un referèndum amb totes les de la llei:

El proper 1 d’octubre, és un procés electoral seriós, legal i vinculant, per tant els col·legis electorals han de garantir el dret per exercir lliurement el dret a vot de tots els ciutadans de totes les opinions polítiques.

 

Emplacem a totes aquelles persones que vulguin organitzar qualsevol tipus d’activitat lúdica o festiva al llarg del diumenge que ho facin fora de l’entrada dels col·legis. Els col·legis són de tots els ciutadans i hem de garantir que tothom qui vulgui votar pugui fer-ho lliurement.

 

Civisme, calma i no violència:

Al llarg de tot el diumenge, no s’ha de produir cap tipus d’actitud violenta.

 

En cas que es personi policia o qualsevol altre tipus de treballador de l’administració, recordeu que són treballadors públics, actuem amb calma, i demanem pacíficament totes les explicacions que facin falta.

 

La nostra resistència ha de ser sempre pacífica, recomanem davant de qualsevol dubte sobre com actuar seure tots plegats a terra, i no fer cap moviment ni acció que es pugui interpretar com a una actitud violenta.

 

Siguem proactius i en cas que qualsevol ciutadà mostri actituds violentes, l’intentem tranquil·litzar entre tots i el convidem a calmar-se.

 

El recompte:

A les 8 del vespre es tancaran els col·legis electorals, i el recompte el duran a terme els membres de les meses, responsables de l’administració, apoderats i interventors.

 

Emplacem a tothom a quedar-se davant el col·legi fins finalitzar el recompte.

 

A mesura que anem clausurant locals electorals, emplacem a tothom a trobar-nos a la plaça de la Coma per acabar de compartir aquest gran dia.

 

EN RESUM:

- A les 7:30 davant el teu col·legi electoral.

- Calma, aturem qualsevol actitud violenta.

- Organitzem-nos, que hi hagi sempre molta gent davant dels col·legis, i fem les coses de manera ordenada.

- És un referèndum legal, vinculant, i totalment rigorós, aquells actes lúdics o festius que es vulguin organitzar no ho fem a les portes dels col·legis.

- Està tot preparat, Govern i Ajuntament han fet la feina, molta gent ha treballat molt per arribar fins aquí, per qualsevol cosa estem a la vostra disposició.

- Quan acabi la jornada electoral ens trobem a la plaça de la Coma.