Cinc desitjos per l'any 2018

Portem des de l’any 2009 fent accions pacífiques a favor de la independència. Vam començar amb les consultes populars, hem fet grans manifestacions – tant pels Onzes de setembre com en altres ocasions- manifestacions multitudinàries amb centenars de milers de persones mobilitzades, sense que hi hagi hagut ni un sol incident, ni danys personals ni materials. També hem fet moltes altres accions, parades informatives i actes públics amb l’únic objectiu d’explicar-nos, de parlar i d'escoltar les opinions de la gent.

En canvi, a mesura que la majoria a favor de la independència ha anat creixent, l’Estat espanyol ha anat endurint les seves posicions i ha passat d'ignorar-nos a enriure-se’n (ens deien que acabaríem vagant per les galàxies), i finalment a atacar-nos i aplicar la violència i la repressió (ho hem vist de forma explícita des del 20 de setembre quan va començar el cop d’estat i especialment el dia 1 d’octubre).

Per això, és injust i és injustificat que hi hagi gent encausada, empresonada o a l’exili acusada d’exercir la violència. Diguem-ho alt i clar: SÓN REPRESALIATS POLÍTICS NOMÉS PER LA SEVA MANERA DE PENSAR, QUI HA EXERCIT LA VIOLÈNCIA ÉS L’ESTAT ESPANYOL.

Ara que comencem un nou any és el moment de demanar uns desitjos pel 2018 que volem compartir amb tots vosaltres:

1. Llibertat per Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Quim Forn
2. Anul·lació de totes les causes polítiques que hi ha ara mateix en marxa
3. Retorn de l’exili del President Carles Puigdemont, dels consellers Toni Comín i Lluís Puig i de les conselleres Meritxell Serret i Clara Ponsatí
4. Que els nostres partits, JxCat, ERC i CUP, tinguin la generositat i l’alçada de mires necessària per arribar a un bon acord per fer una majoria sòlida al Parlament i per fer un govern que reprengui el camí començat el 27 d’octubre amb la declaració d’independència i que avanci decidit cap a la República catalana
5. Que tothom tingui sempre present que aquest moviment el vam començar la gent, l’hem defensat la gent i l’acompanyarem i el seguirem defensant la gent fins al final.

Visca la República catalana!