No oblidarem

No oblidarem. Després dels terribles atemptats de Barcelona i Cambrils la Conselleria d’interior amb Joaquim Forn i el major Trapero al capdavant van resoldre molt bé la situació, Catalunya es va comportar com un estat i a més a més la ciutadania va sentir la policia catalana més a prop. Per això Trapero ha estat degradat i Forn segueix empresonat.

No oblidarem. El PP, el PSC/PSOE i C’s han evitat que el ministre de l’interior hagi de donar explicacions al Congrés de diputats sobre les fosques relacions del CNI i de la policia espanyola amb l’imam de Ripoll que estava al capdavant dels autors dels atemptats.

No oblidarem. El govern espanyol va desplaçar a Catalunya més de 6.000 policies i guàrdies civils (els piolins) per reprimir, perseguir i espantar la població. El crit de “Fora les forces d’ocupació ! “ va tornar a ser vigent.

No oblidarem. El 20 de setembre comença el cop d’estat. La guàrdia civil entra a la Conselleria d’Economia, deté diversos alts càrrecs del govern, registra despatxos i domicilis particulars i s’emporta ordinadors i papers. Un cop d’estat en tota regla. Durant hores hi ha una concentració de protesta amb molta gent davant la Conselleria, en tot moment pacífica. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart la desconvoquen a les 12 de la nit per evitar que es poguessin produir aldarulls i per facilitar la sortida de la guàrdia civil de la Conselleria. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart segueixen empresonats.

No oblidarem. El mateix 20 de setembre, la policia espanyola es va personar a la seu de la CUP a Barcelona, sense cap ordre judicial, amb la clara intenció que es produïssin enfrontaments. No n’hi va haver pel comportament serè i responsable dels membres de la CUP.

No oblidarem. Per ordre del govern espanyol, la policia espanyola i la guàrdia civil fan múltiples escorcolls i requises de paperetes del referèndum, no volien que votéssim però com més en requisaven més en sortien.

No oblidarem. L’1 d’octubre hi ha totes les urnes als col·legis electorals. L’operació urna ha estat impecable. Malgrat la repressió dels dies anteriors, la policia espanyola i la guàrdia civil no n’han trobat ni una. El vicepresident Junqueras, encarregat de la logística del referèndum, encara segueix a la presó.

No oblidarem. L’1 d’octubre la policia espanyola i la guàrdia civil, complint ordres del govern espanyol del PP i d’acord amb C’s i amb el PSC/PSOE, exerceixen una violència extrema i desproporcionada contra la població civil que feia cua per votar. Hi ha més de 1.000 ferits de diversa consideració. És un atac directe a la democràcia i als ciutadans.

No oblidarem. El govern espanyol del PP, d’acord amb C’s i amb el PSC/PSOE, apliquen l’article 155 que significa aprofundir en el cop d’estat començat el 20 de setembre i ocupar les nostres institucions de govern.

No oblidarem. Durant tots aquests mesos s’han imputat més de 700 alcaldes, s’ha prohibit el color groc, s’han tancat webs, s’han cridat a declarar mestres, s’investiguen persones per expressar opinions, s’ha prohibit manifestar-se als avis de Reus, alguns polítics han hagut de pagar multes i els han embargat els seus béns, han augmentat la pressió fiscal i les amenaces contra TV3 amb l’objectiu de debilitar-la, i tantes altres coses que no oblidarem.

En poc més de mig any hem viscut tot això i no ho oblidarem mai perquè si volem arribar a tenir un futur lluminós i possible com deia en Llach (fent servir paraules de Martí i Pol), ens toca no oblidar el passat, analitzar-lo bé, reconèixer les fortaleses de l’adversari, aprendre de les nostres febleses, i finalment, en el present, prendre les decisions adequades, amb intel·ligència, però amb fermesa i sense por. Només així aconseguirem la independència.