L'Ajuntament aprova l'actualització Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES)

L'oposició hi vota en contra per les errades al document

Política, Societat, Economia, Entitat

L’Ajuntament de Cassà es va adherir el març del 2012 a la iniciativa del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia Sostenible, una iniciativa europea, l’estratègia del 20/20/20, que suposa un compromís per treballar en la reducció de gasos contaminants. 

El ple del mes de febrer va aprovar el document d'actualització del Pla si bé des de l'oposició hi van votar en cotra per alguna errada en el document que incloïa com a projectes ja en marxa alguns que encara no estavn executats (com el nou enllumenat del camp de futbo).

El PAES compormet l'Ajuntament de Cassà a treballar els següents aspectes i resoldre’ls abans del 2020.

- Reducció d’un 20% o més del consum energètic

- Reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en un 20% o més

- Increment d’un 20% del consum d’energies renovables

És un compromís ambiciós que es pren en tot el municipi, deixant de banda el sector industrial, agrícola i ramader. Per tant, s’hi treballa sobretot des del sector dels serveis, la mobilitat i les llars particulars.

Tots els municipis adherits al pacte d’alcaldes es comprometen a elaborar un pla per assolir els objectius. El pla d’acció del municipi de Cassà de la Selva consta de 62 accions que suposen una reducció de 15.848 tones de CO2 per l’any 2020. Les accions es divideixen en quatre línies estratègiques: augmentar el grau d’estalvi i eficiència energètica en els edificis públics, edificis residencials i el sector terciari; disminuir les emissions associades al transport urbà, incrementr la producció local d’energia municipal i el consum d’energia renovable així com disminuir les emissions associades al tractament de residus sòlids urbans. Podeu consultar el PAES de Cassà prement aquí.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article