L'Institut de Cassà renova la col·laboració amb la Fundació Universitat de Girona per fer exàmens de Cambridge

En 6 anys 400 alumnes de l'institut han obtingut un títol d'anglès d'aquesta universitat

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

El professorat de Llengües Estrangeres de l’Institut que porta a terme el projecte
El professorat de Llengües Estrangeres de l’Institut que porta a terme el projecte

El director de l'Institut de Cassà, Josep Poch, va reunir-se recentment amb la directora de la Fundació Universitat de Girona, Pilar Marquès, per tal de renovar el la col·laboració vigent des de 2012, reflectida a través d’un conveni. En el seu moment va ser el primer institut públic en signar amb la UdG (centre examinador de Cambridge) per fer exàmens de d’anglès al propi institut, iniciativa que va ser imitada per altres instituts posteriorment.

Aquest és un projecte d'excel·lència que porta a terme l'Institut amb l’objectiu de potenciar l’anglès a l’ESO i el Batxillerat especialment en el cas dels alumnes amb més capacitats en aquest camp. Durant aquests anys s’ha encoratjat els estudiants a presentar-se a exàmens oficials reconeguts internacionalment, concretament el KEY (Key English Test), el PET (Preliminary English Test) i el FCE (First Certificate in English), tots tres de la Universitat de Cambridge. Els nivells als quals s’adreça són 2n i 4t d’ESO i 2n de batxillerat, i corresponen als nivells A2, B1 i B2 del Marc Europeu de Referència.

Els exàmens s’han fet a l’Institut de Cassà de la Selva a final de curs, en hores no lectives, amb examinadors de la Universitat de Girona. La matrícula té un cost que paga la família de cada estudiant interessat. El cost és inferior al que pagaria un alumne que ho fes pel seu compte pel conveni amb la UdG . A més a més l’AMPA destina una partida del seu pressupost a becar els alumnes que hagin estat seleccionats per l’institut per examinar-se. Aquesta beca ha cobert un percentatge del cost de la matrícula, tot depenent del número d’alumnes presentats cada any ( sol ser del 20% o 25% de la matrícula).

400 alumnes del centre s’han presentat al llarg d’aquests anys, el 90% dels quals ha obtingut el títol al qual optava i el 10% restant un títol inferior. Cap estudiant dels 400 ha suspès, i per tant cap d’ells s’ha quedat sense títol.

 

La directora de la Fundació UDG amb el director de l’Institut

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article