El govern municipal vol destinar part del romanent del 2018 a l'arranjament del 2n pis de can Trinxeria

L'any passat es va tornar a tancar amb superàvit

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Un moment del ple d'aquest vespre
Un moment del ple d'aquest vespre

La liquidació de l'exercici del 2018 s'ha tornat a tancar amb números blaus i l'Ajuntament podria destinar més d’un milió d'euros a inversions no previstes al pressupost. Segons s'ha informat al ple d'aquet vespre, un cop destinada una part del romanent a la reducció del deute encara quedaria poc més d’un milió d’euros que -si l'estat ho aprovés- serviria per tirar endavant el projecte de vies verdes locals i per arranjar el segon pis de can Trinxeria. En aquesta zona s'ubicarien el serveis socials que actualment estan a l'antic ajuntament de la plaça de la Coma i altres serveis municipals. El regidor d’hisenda, Pau Presas ha anunciat que preveuen acabar l’any 2019 amb una reducció de l’endeutament que passaria a estar per sota del 20%.

Aprovació d’un conveni de cessió per a un nou aparcament públic

A banda, el ple del mes de març ha aprovat el conveni de cessió d’una finca entre els carrers Primitiu Artigas, Doctor Robert i carrer Hospital per a ús d’aparcament públic. El nou espai d’aparcament permetrà l’estacionament de 40 vehicles a l’espai que ocupava l’antiga fàbrica de can Molinas.

Cassà aprova el Pla de Foment del Voluntariat

El ple de l’Ajuntament de Cassà de la Selva (ERC) ha aprovat aquest dijous al vespre el Pla de Foment del Voluntariat amb els vots de tots els regidors a favor.

L’equip de Govern d’ERC ho valora molt positivament, segons una nota difosa per aquest grup. Dins el marc del Model català del Voluntariat en base la Llei 22/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme, s’ha elaborat un pla per fomentar al voluntariat vinculat a les entitats, al nostre municipi, ja que el voluntariat i el teixit associatiu estan en la base de la construcció d’una societat forta i autònoma, capaç de generar respostes a les necessitats i inquietuds en multitud d’àmbits.

Al municipi de Cassà de la Selva hi ha persones que d’una manera lliure, sense contraprestació econòmica i d’acord amb la capacitat d’obrar que els reconeix l’ordenament jurídic, decideixen dedicar part de llur temps al servei dels altres o a interessos socials i col·lectius, per mitjà de la participació en programes de voluntariat que duen a terme entitats sense ànim de lucre o bé per mitjà de l’associacionisme.

L’objectiu és el de donar reconeixement, suport i fomentar la cultura de la participació a través de la figura del voluntariat, vinculant els ciutadans i ciutadanes interessats en fer voluntariat amb les entitats del municipi que així ho requereixin.

El Pla conté quatre línies estratègiques les quals van encaminades a reconèixer, fomentar i donar suport a l’acció voluntària a Cassà de la Selva, a sensibilitzar la ciutadania per tal que s’involucri i es vinculi a organitzacions civils, a impulsar formació adreçada a les persones voluntàries i les entitats i finalment, que l’ens municipal faci de pont entre el voluntariat i les entitats a través de la creació d’una borsa de voluntaris.

Aquestes línies estratègiques es concreten en accions per desenvolupar des de l’àrea de ciutadania i en coordinació amb altres àrees ja que tenen un caràcter de transversalitat que implica a les diferents regidories municipals.

Amb la presentació d’aquest pla, es vol seguir treballant per un objectiu comú, el de la transformació social, donant suport a l’associacionisme i al voluntariat per tal d’anar més enllà i innovar.

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article