158 propostes als pressupostos participatius

Dues més que l'any passat

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

L’Ajuntament de Cassà ha rebut 158 propostes per als pressupostos participatius del 2019, 90 de  de les quals s’han rebut telemàticament i les 68 restants, a través de les urnes ubicades a diferents equipaments municipals. El període de recollida de propostes va ser de l’11 al 31 de març. S’han rebut 4 propostes més que en l’edició de 2018.

Ara s’obre el període d’anàlisi de la viabilitat de les propostes. Durant els mesos d’abril i maig els tècnics analitzaran que aquestes propostes rebudes compleixin els requisits explicitats a la presentació del procés participatiu. Les condicions de les propostes són que han de ser inversions d’interès públic, que donin resposta a una necessitat concreta, han de ser de competència municipal, ser tècnicament i econòmicament viables, respectar el marc jurídic legal i no contradir els diferents plans municipals aprovats, no ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius i no superar els 60.000 euros. Per exemple, la creació, reforma o millora d’equipaments de titularitat municipal, la millora d’espais públics o l’adquisició de mobiliari urbà.

Seguidament, la fase 3 consistarà en un taller TOP 10!, una jornada participativa que tindrà lloc entre els mesos de juny i juliol, per escollir les 10 propostes que passaran a la fase final.

Es preveu que la votació final de les propostes guanyadores es faci entre els mesos de setembre i octubre i que l’execució de les propostes guanyadores es faci a finals d’any.  Podran votar, igual que l’any passat, les persones que hagin complert els 16 anys i que estiguin empadronades a Cassà. La votació es podrà fer en línia o a través de les urnes habilitades a diferents equipaments municipals.

Els pressupostos participatius de Cassà de la Selva, totalment consolidats, es van iniciar el 2016, per fomentar i promocionar la participació ciutadana i implicar els cassanencs i cassanenques en les decisions municipals. L’any 2018 van participar-hi el 10 per cent de la població, la qual cosa converteix Cassà en un  dels municipis de Catalunya que promouen pressupostos participatius i que obtenen un dels percentatges de participació més elevats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article