Esquerra Cassà homenatja la figura d’Oriol Junqueras amb una lectura de “Contes des de la presó”

L’acte ha tingut lloc aquest diumenge a la  Plaça Petita

Política, Societat, Lleure i festes, Cultura

Esquerra Cassà homenatja la figura d’Oriol Junqueras amb una lectura de “Contes des de la presó”
Esquerra Cassà homenatja la figura d’Oriol Junqueras amb una lectura de “Contes des de la presó”

Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva ha organitzat aquest diumenge una lectura de contes d’Oriol Junqueras.

El candidat d’Esquerra Cassà, Martí Vallès, ha explicat que “l’objectiu d’aquest acte ha estat la reivindicació i l’homenatge als presos i preses polítics i un anhel contra la repressió i la vulneració dels drets humans, i la necessitat de trobar una sortida política i no judicial per resoldre la situació actual del nostre país, Catalunya”.

Oriol Junqueras, des de la presó, ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d'alguns textos que els va enviant ben sovint. Ara, tots aquestes històries s’han publicat  juntament a Contes des de la presó (Ara Llibres). Cada conte va acompanyat d'un dibuix fet per un il·lustrador diferent.

Ensenyaments i fantasies

Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article