Dissabte, 25 de maig, cloenda del cicle de conferències: En l’espai llegim el temps

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Dissabte, 25 de maig, cloenda del cicle de conferències: En l’espai llegim el temps
Dissabte, 25 de maig, cloenda del cicle de conferències: En l’espai llegim el temps

El proper dissabte 25 de maig es durà a terme la cloenda del cicle de conferències: En l’espai llegim el temps, organitzat per l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Cassà de la Selva. L’acte consistirà en una visita guiada per alguns dels edificis protagonistes del cicle de conferències i comptarà amb un convidat molt especial: l’escriptor Joan-Lluís Lluís, que ens commourà amb els seus records d’infantesa dels estius a Cassà de la Selva.

Després del relat de Joan-Luís Lluís, començarà un breu recorregut pels edificis cassanencs, amb la participació de la coordinadora del cicle, la doctora en història de l’art Rosa M. Gil ns’explicaran detalls i històries desconeguts o que ens havien passat desapercebuts. Entre aquestes històries hi apareixeran records d’infantesa, històries internacionals de vitralls, pràctiques dels ajuntaments setcentistes, construccions d’edificis emblemàtics, usos desconeguts d’edificis…. En resum un recull d’històries de patrimoni molt viscuts, d’edificis amb narracions ben diferents i que han canviat d’usos en el transcurs dels segles.

Quaranta assistents de mitjana ha estat el públic que ha seguit aquest cicle de conferències, la qual cosa denota l’interès que ha despertat en el poble una proposta exclusivament històrica. Els conferenciants han estat experts en les temàtiques proposades que han posat el relat de Cassà de la Selva en el context històric més general que ha donat un valor afegit a la informació exposada. Els conferenciants han estat seguint l’ordre del calendari de les conferències: Josep Ferrer; Joaquim Nadal; Pere Bosch; Sílvia Cañellas, Núria Gil i Anna Santolària; Enric Bagué; David Pujol i Pep Vila. Les temàtiques han estat ben diverses: cinema, patrimoni, sindicalisme agrari, vitralls, oci, escoles i gastronomia. Les conferències han comptat amb algunes activitats complementàries que han estat igualment exitoses com va ser la presentació del número de la revista Descobrim (publicació del GREC amb la col·laboració i suport de l’Arxiu Municipal de Cassà) dedicat al Centre Recreatiu i presentat en el mateix local i que va comptar amb l’assistència dels antics presidents de l’entitat i amb un concert-vermut que ens va transportar a una època que encara molts recordem de vermuts de diumenge i concerts en directe i que es va concretar amb un d’aquests veritables vermuts festius i amb la interpretació de diferents temes, per part de Roser Salart i Joan Casellas. Per acabar en l’última de les conferències, dedicada a la gastronomia es van degustar tastets de pota i tripa i mandonguilles amb sèpia i pèsols, plats de “tota la vida”, a l’antiga posada de can Quirze amb la saviesa de Robert Parera.

L’acte s'iniciarà davant l'edifici de can Trinxeria, a la plaça de la Coma, a 2/4 de 12 del migdia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article