Esquerra torna a guanyar per la mínima: 3 vots sobre Junts per Cassà

El PSC entra al consistori amb un regidor; ERC i JxC en tindran 8 cada candidatura

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Eufòria a la seu d'ERC en confirmar-se els resultats finals
Eufòria a la seu d'ERC en confirmar-se els resultats finals

L'empat tècnic que es va produir fa dos anys entre ERC i CiU s'ha repetit enguany entre la formació encapçalada per Martí Vallès i Junts per Cassà, que tenia com a candidat a Rober Mundet. Només tres vots han separat les dues llistes (fa quatre anys van ser cinc) amb la diferència que s'ha acabat la majoria absoluta i ara el consistori cassanenc queda amb vuit regidors per als dos partits majoritaris (ERC i JxC) i un per al PSC, que ha entrat al consitori després de quatre anys sense tenir-hi representació.

La situació insòlita que s'ha produït a Cassà quatre anys després evidencia la fidelitat i la polarització del vot al nostre poble on les dues llistes han aconseguit cada una més vots que qualsevol altra candidatura presentada en els 40 anys anteriors a Cassà (2.136 JxC i 2.139 ERC).

L'elecció d'alcalde serà el dissabte 15 de juny i fins aquella data hi han obertes multituds de possibilitats que els tres caps de llista van dir que s'havien d'estudiar en els propers dies.

 

Resultats europees

Pel que fa als resultats a les europees la llista de Junts per Catalunya/Liures per Europa, del president a l'exili, Carles Puigdemont, va ser la més votada a Cassà (i a tot el país) amb 2.714 vots per davant d'ERC amb 1.120 i el PSC amb 536. Tots els resultats, aquí.

Els tres caps de llista, analitzant els resultats a Ràdio Cassà

Comentaris

Jordi
Ahir hi va haver-hi també eleccions europees.Estaria bé publicar els resultats.
Gràcies
En resposta a Jordi
Jordi
6.

Gràcies per publicar finalment els resultats de les europees

Jordi Cassà
5.

Ahir hi va haver-hi també eleccions europees.Estaria bé publicar els resultats.
Gràcies

Marc MAscort Bou Cassà de la Selva
4.

Tornem a uns resultats ajustats, concretament 3 vots de diferència. Però aquest any la diferència per la mínima no es resolt amb un regisdor més. Tenim empat tècnic de 8 regidors. Sincerament no hi veig un guanyador.
Quines opcions de govern tenim?
- ERC amb minoria
- JXC amb minoria
- ERC + PSC (Descartat per part d'ERC)
- JXC + PSC
- ERC + JXC (2 anys de govern per cadascú)

És complicat, personalment l'únic que tinc clar és que un pacte JXC i PSC seria una decisió nefasta per part de JXC, seria pactar amb el 155.

Miquel Moncadas Cassà de la Selva
3.

Per dues eleccions municipals consecutives la ciutadania de Cassà ha votat massivament independentisme amb igualtat entre ERC i JxCAT. Desitjo un esforç per a un acord de govern entre ambdós partits.
No ens mereixem que un sol regidor unionista (anexionista) condicioni el govern de Cassà.

Cassanenc
Entenc que governarà ERC; ja que quan vaig comentar que en Mundet i JxCassà pactarien amb el PSC se’m van tirar a jugular. Veurem si realment es varen malinterpretar i segons ells “manipular” les seves paraules o no...
En resposta a Cassanenc
Alba Cassà
2.

El mateix he pensat! Ara veurem si s'havien mal interpretat les seves paraules, tal i com ell afirma, o no.

Comenta aquest article