Es signa el pacte entre JxC i el PSC que farà alcalde Robert Mundet

Mundet considera inacceptable la proposta d'ERC que no preveia la cessió de l'alcaldia

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Robert Mundet i Marià Montsunyer, encaixant abans de presentar el pacte
Robert Mundet i Marià Montsunyer, encaixant abans de presentar el pacte

Junts per Cassà de la Selva i el PSC han presentat avui el pacte de govern que farà alcalde Robert Mundet a partir del proper dissabte 15 de juny. L’acord s’ha presentat aquest divendres a la tarda a la seu del PDeCAT a Girona.

En les eleccions del 26 de maig, JxC i ERC van obtenir vuit regidors cadascun i el PSC un regidor. Uns resultats que “feien necessari”, tal i com ha subratllat Mundet, arribar a acords i segellar “un pacte d’estabilitat que permeti que l’equip de govern municipal pugui fer front amb garanties i sense bloquejos les necessitats de gestió i d’acció, per tirar endavant qualsevol programa electoral”. Junts per Cassà ha mantingut converses amb ERC i PSC en aquests darrers dies. “La nostra proposta per a tots dos partits era la mateixa: responsabilitat compartida i govern compartit, amb una distribució adequada al nombre de regidors obtinguts per a cadascuna de les forces polítiques i acordant els punts dels programes electorals que portaríem a terme”.

“Des de la primera conversa amb els representants d’ERC, vam veure que la seva voluntat era governar en minoria i relegar els vuit regidors de JxC a l’oposició. Però el suport obtingut en les eleccions va ser molt clar, 2136 vots i vuit regidors, un pes important que dóna legitimitat per actuar i reclamar l’alcaldia. L’opció proposada per ERC era inacceptable i hem actuat en conseqüència”, ha remarcat Mundet, que ha recordat que ells havien proposta compartir el govern i l'alcaldia dos anys cada un però que l'actual govern municipal no ho va acceptar.

Mundet ha explicat que amb el PSC “han trobat una interlocució clara, honesta, transparent i directa i la necessitat de canviar les formes d’actuar i el compromís de treballar conjuntament per millorar Cassà. Hem parlat obertament de programa, d’objectius compartits i de llibertats. Hem parlat de responsabilitats, fórmules de govern i vies d’entesa. Aquest acord ha estat aprovat i consensuat per unanimitat per tota la candidatura”.

L’acord es basa en tres pilars: govern i responsabilitat compartits, acords programàtics i libertat de vot en aquells aspectes morals i/o ideològics que s’escapen de la gestió merament municipal.

El cap de llista del PSC, Marià Montsunyer, ha subscrit les paraules de Mundet quant a la necessitat d’un canvi tan del govern com de la manera de gestionar el municipi, i ha destacat que l’acord es fonamenta en la voluntat explícita d’oferir les millors garanties de servei als cassanencs i les cassanenques: “L’aritmètica permet fugir dels estigmes i possibilita acords. Hem treballat de valent per formalitzar aquest pacte i donem prioritat a les polítiques més terrenals, les que han d’assegurar el benestar dels nostres conciutadans. Aquesta és premissa bàsica del nostre acord”.

Montsunyer: "Un pacte més enllà dels partits"

Montsunyer s’ha referit durant la seva intervenció a les converses que va mantenir amb Robert Mundet i ha fet una revelació sobre el seu contingut: “Li vaig dir a en Robert que em jutgés per les meves capacitats. Que no ho fes per les sigles a les quals represento perquè les habilitats i les capacitats per a la gestió dels recursos públics són els factors que ens han de permetre tirar endavant el projecte que avui comencem. Els governs s’han de tirar endavant per capacitat i intel·ligència”.

El pacte suposarà l’entrada de Montsunyer al govern municipal com a tinent d’alcalde i, a l’espera de tancar les negociacions per conformar govern, com a regidor de l’àrea de governació. “Aquest pacte fuig dels interessos personalistes o de partit. El dia 15 és el nostre present i el futur serà convertir les paraules que avui pronunciem en fets. És molt important que tinguem present que estem parlant del futur de més de 10.000 persones”

Signatura del pacte de govern dels propers quatre anys
Es signa el pacte entre JxC i el PSC que farà alcalde Robert Mundet
Signatura amb membres de les dues candidatures

Comentaris

Jordi
Espero que la primera mesura d'aquest consistori municipal sigui la d'impulsar la candidatura de Cassà de la Selva com a capital del Gironès, tal i com ens va dir el flamant tinent d'alcalde que es comprometria en la seva carta enviada a les nostres llars.

Cassà capital, ara! Que tremoli Girona :)
En resposta a Jordi
Anònim Cassà
40.

No prioritàries la retirada dels semàfors???
Són molt molestos!!!!

Jordi
Sembla que a Oliana i a Platja d'Aro el 155 no representa cap problema a ERC per pactar amb el PSC i treure l'alcaldia als guanyadors JxC.
En resposta a Jordi
cassanenc Cassà
39.

Platja D'Aro i Oliana em rellisquen; el que m'importa és Cassà. I que Mundet va dir que se l'havia malinterpretat al dir que pactaria amb PSC. Inclòs una futura regidora al facebook va ficar, replicant el titular de Cassadigital: "Crec que no hem estat al mateix debat". Sembla que sí. Mentiders.

Jordi Cassa
38.

Sembla que a Oliana i a Platja d'Aro el 155 no representa cap problema a ERC per pactar amb el PSC i treure l'alcaldia als guanyadors JxC.

Jordi Cassà de la Selva
37.

Espero que la primera mesura d'aquest consistori municipal sigui la d'impulsar la candidatura de Cassà de la Selva com a capital del Gironès, tal i com ens va dir el flamant tinent d'alcalde que es comprometria en la seva carta enviada a les nostres llars.

Cassà capital, ara! Que tremoli Girona :)

Anna
Hi ha gent que mai podreu entendre què significa el llaç groc. Això és el que ens diferencia vosaltres de nosaltres. I fes tota la mofa que et sembli, segur que també tens coses que et toquen la fibra (o potser no).
En resposta a Anna
Torno a ser jo Cassà
36.

Ho reconec, jo sóc més de portar la xapa. I n'hi ha una que em toca la fibra especialment: aquella que diu "Nuclears? no, gràcies".

Comenta aquest article