Bones paraules i algun retret en el darrer ple de l'actual consistori

Dissabte es constituirà el nou ajuntament de Cassà que tindrà disset regidors

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

La taula de la sala de plens s'ha ampliat per encabir els quatre nou regidors que a partir de dissabte integraran el consistori cassanenc
La taula de la sala de plens s'ha ampliat per encabir els quatre nou regidors que a partir de dissabte integraran el consistori cassanenc

Aquest vespre s'ha celebrat el darrer ple de l’actual consistori municipal ja que dissabte que ve, a les 12 del migdia, es constituirà el nou, que passa de 13 a 17 regidors. En la darrera sessió d'aquest vespre, que ha durat menys de mitja hora, hi ha hagut algun retret i més d’un comentari a l'actual situació i als resultats del 26-M; però en general els desitjos de sort i salut per als regidors que es queden i per als que se’n van han estat la nota majoritària.

Emili Mato, regidor d’ERC que ja no continuarà en els propers quatre anys, ha deixat clar que tenia ganes de plegar dient el que sentia “mirant els ulls” als regidors que fins ara han estat a l’oposició i que a partir de dissabte seuran al govern de Cassà. Als actuals regidors del PDECAT els ha acusat de no haver fet una oposició constructiva ja que "no han sabut manifestar les seves discrepàncies o alternatives en els anys que han estat a l’oposició", cosa que "representa una mala praxis que no beneficia en res a Cassà" i els ha retret que en més d’una ocasió hagin dit “mitges veritats o mentides senceres sense que hagin rectificat quan se’ls hi ha demanat”. Mató ha recordat que el 26 de maig la llista d’Esquerra va ser la guanyadora ja que va ser la més votada de la història del nostre poble, cosa que segons Robert Mundet (JxC) caldria “posar entre cometes”, perquè els resultats de les eleccions van ser de tres vots de diferència amb dos partits amb vuit regidors cada un i el PSC també amb un representant i "totes tres presències son respectables" i cal tenir-les en compte.

Tot i aquesta discrepància els regidors i regidores que pleguen han estat unànimes en agrair el suport dels companys de grup i de la resta de membres del consistori, això com del treballadors municipals que els han donat suport en aquests darrers quatre anys. El fins ara alcalde, Marti Vallès (ERC), ha tancat la sessió desitjant que el diàleg, el consens i el respecte que han estat molt presents en aquests quatre anys passats es puguin mantenir en els propers.

Per acabar l’actual període municipal, els dos temes de l’ordre del dia, dues aprovacions d’actes, s’han acordat per unanimitat.

Sandra Maldonado i Xon Rubirola, regidores del PDeCAT que no continuaran
Emili Mató i Eva Sáez, els dos regidors d'ERC que no continuaran a partir de dissabte que ve
La darrera votació de l'actual període municipal

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article