Avui fa 5 anys de la mort de Josep Lloveras. 

Dissabte es descobrirà una placa al que fou "Estudi d'Art Lloveras"

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Avui es compleixen cinc anys de la mort del pintor Josep Lloveras, guardonat amb la Creu de Sant Jordi i un dels artistes més rellevants del nostre poble.

Amb aquest motiu la revista Lumiguia publica aquest mes dos escrits de record del mestre que ens va deixar el setembre de 2014.
Lloveras va néixer a Cassà el 26 de març de 1922 i va tenir una joventut plena d'experiències vitals i artístiques que el van portar a diferents indrets del món entre els quals Cuba. A partir dels anys 40 va iniciar un llarg periple per tot el món, i va esdevenir membre fundador del grup artístic Els Betepocs.

Des del 1970 va alternar la seva residència entre Barcelona i el seu Cassà de la Selva natal.
Una de les seves iniciatives artístiques va ser l’activitat de ‘Pintura sobre l’Asfalt’, que es ddu a terme a la Festa Major de Cassà des de 1983.

Va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi l’any 2012 i va estar plenament actiu fins als últims dies de la seva vida.

Des de l'Ajuntament de Cassà s'ha expressat l'afecte i estima a la vídua i familiars del pintor i escultor cassanenc Josep Lloveras i Feliu.

Dissabte que ve al migdia està previst que es descobreixi una placa per recordar el taller que al carer del Conill hi tenia el pintor cassanenc i on va impartir classes en el conegut com "Estudi d'Art Lloveras"

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article