Tres alumnes de l'institut de Cassà reben la distinció PAU

Neus Serra va quedar entre les vint millors de Catalunya

Societat, Lleure i festes, Cultura

Neus Serra, amb la distinció rebuda
Neus Serra, amb la distinció rebuda

Els 3 alumnes de l’Institut de Cassà que van obtenir més d’un 9 a la selectivitat, Yaël Fibla, Ion Martí i Neus Serra, van rebre la Distinció PAU divendres passat a l’auditori de Barcelona. La Neus, a més a més,  va obtenir una de les 20 millors notes del total de 523 de Catalunya.

En el seu discurs en l’acte de distinció als 523 alumnes que van obtenir una qualificació d’excel·lent (9 o més) a la fase general de les últimes Proves d’Accés a la Universitat (PAU) el president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, va destacar que els estudiants són la “Catalunya del futur”.

“Dibuixareu la Catalunya del futur. Dependrà de com vosaltres penseu defensar la vostra llibertat i els vostres somnis, dependrà de com vosaltres lluiteu pel país que vulgueu, Catalunya serà una cosa o una altra. Benvinguts a la responsabilitat, benvinguts a la llibertat”, va afirmar el president de la Generalitat.

Acompanyat en l’acte per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, va destacar el paper dels mestres i professors, als quals ha dit que tindran el Govern al seu costat, i de les famílies, perquè no s’arriba “per casualitat” a aquesta distinció.

Prenent una frase de l’expresident sud-africà Nelson Mandela en la qual assenyalava que l’educació és l’arma més poderosa per canviar el món, va demanar que l’aprofitin “esforçant-se cada dia”.

Dels 523 estudiants --1,82% del total que van fer les PAU--, 317 són dones i 206 homes, procedeixen de 31 comarques i la nota més alta va ser per a una estudiant de Tarragona i una altra de Barcelona que estudia a Girona, totes dues amb un 9,9.

Dels premiats, 258 procedeixen de centres públics i 265 d’instituts privats o concertats, i la majoria dels distingits pertanyen a les comarques de Barcelona, amb 393 del total.

Un moment de l'acte celebrat a l'auditori de Barcelona
Ion Martí situat dues files enrere del president Quim Torra

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article