La Marxa de Torxes i els parlaments institucionals enceten els actes de la Diada a Cassà

Molta participació en les primeres celebracions de l'11 de setembre

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

La Marxa de Torxes per la independència ha començat a la plaça de la Coma
La Marxa de Torxes per la independència ha començat a la plaça de la Coma

Una multitudinària marxa de torxes, amb més de tres-cents participants, ha tancat aquest vespre la primera jornada dels actes de celebració de l'11 de setembre a la nostra vila. Prèviament, a les 8 de la tarda s'havia celebrat l'acte institucional al pati de can Trinxeria, amb diferensts parlaments i el denominador comú de demanar la llibertat dels presos poítics i la del país.

La portaveu de l'ANC a Cassà, Sílvia Soliguer, el portaveu del PDECAT a l'Ajuntament, Robert Mundet, i l'alcalde de Cassà Martí Vallès (ERC), han pres la paraula durant l'acte institucional que ha tingut lloc al pati de can Trinxeria, amb l'assistència d'un centenar de persones. Els parlaments han incidit en el significat de la diada d'enguany, ben propera al primer aniversari de l'u d'octubre, i la necesistat de reclamar justícia, democràcia i llibertat davant la situació que està patint el nostre país amb polítics a les presons i a l'exili i l'amenaça permanent de retallada de llibertats pol´tiques i d'expressió. Robert Mundet ha exigit un acte de justícia amb l'absolució de tots els acusats pels referèndum d el'u d'octbre i ha recordat que els únics instigadors de la violència a Catalunya van ser els represors del referèndum de l'octubre que van actiar "carregats d'odi contra un poble".

Per la seva banda, l'alcalde de Cassà Martí Vallès, ha remarcat el paper que han de tenir els ajuntaments en el procés de recuperació de les llibertats nacionals i ha destacat que sempre "estarem al costat dels defensors de les llibertats democràtiques".

A 2/4 de 10 del vespre, després de escenificar un immens llaç groc al centre de la plaça de la Coma, unes tres-centes persones han participat a la marxa de torxes per la libertat que ha recorregut els carrers del nucli antic i ha acabat a la plaça de la Coma de nou amb el cant dels Segadors després del discurs del president de l'ANC de Cassà, Santi Devesa.

Dimarts, 11 de setembre hi haurà el tradicional acte d'ERC en homenatge a Josep Dalmàs al costat de l'institut, a partir d eles 11 del matí. A 2/4 de 2 sortiran del carrer del Castell els 8 autobusos que acudiran a la manifestació de Barcelona.

 

 

La Marxa de Torxes i els parlaments institucionals enceten els actes de la Diada a Cassà
La Marxa de Torxes i els parlaments institucionals enceten els actes de la Diada a Cassà
Santi Davesa, president de l'ANC de Cassà, en la cloenda de la marxa de torxes
L'alcalde de Cassà, durant l'acte de can Trinxeria
Parlament de Sílvia Soliguer durant l'acte institucional

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article