La secció local de l'ANC guardonada amb el premi Josep Dalmàs

Acte d'homenatge al que fou alcalde d'ERC a Cassà durant la guerra civill

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Membres de l'ANC de Cassà, amb el guardó Josep Dalmàs
Membres de l'ANC de Cassà, amb el guardó Josep Dalmàs

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana de Cassà ha rebut avui el guardó Josep Dalmàs, per la seva tasca constant en la implicació local a favor de la lluita per les llibertats de Catalunya, en el decurs de l'acte d'homenatge al que fou alcalde republicà durant la guerra civil  (1936-1939).

Davant el monument  Josep Dalmàs s'han dut a terme els parlaments de diferents representants d'ERC començant per Carles Casanova i seguint per l'alcalde, Martí Vallès. Tots han remarcat el valor de l'homenatge a un alcalde que fou símbol de concòrdia i de diàleg; Casanova ha tingut un record per a Dolors Callís, Modesta Cristià i Narcís Anguila, que no podien ser presents a l'acte (dues per defunció i un per malaltia) i n'ha destacat el seu compromís amb ERC i els homenatges a Josep Dalmàs. Vallès ha recordat que Josep Dalmàs sempre ha estat considerat un model de polític que va posar les persones per davant de les idees cosa que va permetre que Cassà superés el trauma de la guerra civil amb mínimes pèrdues humanes.

La coordinadora de la secció local de l'ANC, Sílvia Soliguer, ha rebut el premi Josep Dalmàs tot recordant que en una diada com avui el premi els encoratja a continuar la seva tasca de mantenir viva la flama de lluitar pels drets del poble català i a més en els temps actuals per la llibertat dels presos polítics empresonats o a l'exili.

A la tarda centenars de cassanencs han participat a la manifestació de Barcelona  en la que han pres part un milió de persones i que ha tornat a ser un clam per la llibertat i per la independència.

Cassanencs dirigint-se a la manifestació de la tarda a Barcelona
Sílvia Soliguer, amb el guardó Josep Dalmàs 2018
El net de Josep Dalmàs ha recordat la figura del que fou alcalde de Cassà durant uns anys molt difícils
Parlament de Martí Vallès davant el monument a Josep Dalmàs

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article