Comença la nova temporada del cineclub vuitimig

Documentals, cinema català i infantil en la programació pel proper trimestre

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

fotograma de La meva pell
fotograma de La meva pell

El Cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva enceta aquest divendres la seva programació pel darrer trimestre de l’any, amb una completa selecció de documentals, cinema català dins de la programació del Cicle Gaudí, i cinema d’animació per a la mainada.

CINEMA DOCUMENTAL

La programació s’engega aquest divendres amb l’inici de la programació mensual de documentals del Cineclub, constituïda des de fa anys en un dels pilars de la programació de l’entitat. Totes les sessions tindran lloc a les 21:00 a l’auditori de la Sala Galà, amb entrada gratuïta.

28 de setembre - “La meva pell” (Carlos Collazos i Judit Aranda, 2018)

El relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Dones que han viscut l’experiència del procés migratori en primera persona. Dones que han deixat el seu país buscant un futur a Europa i que, moltes d’elles, encara l’estan buscant a causa dels incompliments dels estats membres de la UE en un mar de “fronteres invisibles”.

El documental forma part de la selecció oficial del festival Gollut de Ribes de Freser. La projecció comptarà amb la presència del seu productor Josep Gabayol i del director del festival Joaquim Roqué.

26 d’octubre – “Carles Fontseré: Art i rebel·lia” (Albert Abril, 2016)

El film parteix d’un material d’interès extraordinari: gairebé dues hores de gravació inèdita d’entrevista en vídeo amb l’artista i cartellista Carles Fontserè a l’estudi de treball de la seva masia al Pla de l’Estany, rodat a finals de 2003, en la que repassa tots els aspectes de la seva obra i del seu pensament. Inclou imatges del dia a dia a la seva finca amb la seva companya Terry així com detalls del seu estudi de treball, amb els quadres, els objectes i records personals, les fotografies, els seus pinzells i estris de treball, els llibres de la seva biblioteca... El documental inclou algunes de les extraordinàries fotografies en blanc i negre que va fer al llarg de viatges arreu del món, i una àmplia mostra del seu cartellisme, del figurinisme, de l’escenografia, de la pintura, dels còmics etc.

La projecció comptarà amb la presència del director del documental Albert Abril.

28 d’octubre – “Sotabosc” (David Gutiérrez, 2017)

“Sotabosc” és una experiència meditativa que acompanya en Musa, un jove de Mauritània, que camina entre els boscos de Girona. Allà es troba completament aïllat de la societat, recol·lectant pinyes i malesa que, posteriorment, ven als comerciants locals. En Musa viu als marges de la societat europea del Segle XXI, tot i que la seva feina és la més antiga que es coneix. Viu en el dia a dia d’un país que encara pateix les conseqüències de la bombolla immobiliària.

Presentació del documental a càrrec del seu director David Gutiérrez.

9 de novembre - “Renda bàsica garantida” (Christian Todd, 2017)

Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social. Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana.

CICLE GAUDÍ 2018

La programació del cicle Gaudí inclou aquest trimestre tres de les produccions catalanes més destacades dels darrers mesos. Totes les sessions tindran lloc a la Sala del Centre Recreatiu a les 18:00, amb un preu de 4’5 euros per l’entrada general i 3 euros per la reduïda (aturats, Carnet Cassajove, Casal de Jubilats i Pensionistes de Cassà).

21 octubre - “Formentera lady” (Pau Durà, 2018)

El debut en la direcció de l'actor Pau Durà explica la història d'un home de 70 anys, interpretat per José Sacristán, un vell músic hippie acostumat a viure al marge de la societat fins que es veu obligat a cuidar del seu nét (Sandro Ballesteros). Una feina a França obliga a la seva filla Anna (Nora Navas) a anar-se'n sola i després de moltes reticències, decideix fer-se càrrec del nen sense parar de tocar el banjo per Formentera.

25 novembre - “Petitet” (Carles Bosch, 2017)

Petitet és la història de Joan Ximénez Valentí, més conegut com a Petitet, un gitano corpulent del barri del Raval de Barcelona que havia acompanyat -tocant els bongos- molts dels grans músics de la rumba. El seu pare va ser palmero del famós ídol de la rumba catalana, Peret, ja mort com tots els grans noms de la seva generació que van popularitzar i internacionalitzar la rumba catalana. Abans de morir la seva mare, en Petitet li va prometre que algun dia retornaria la rumba catalana dalt de tot, a un dels escenaris més importants de Catalunya. Un documental guanyador del premi del públic al festival DocsBarcelona, i premi al millor documental i premi del públic al certamen Fic-Cat.

23 desembre - “Les distàncies” (Elena Trapé, 2018)

Triomfadora del darrer festival de Màlaga, on va guanyar en la categoria de llargmetratges amb els premis a millor pel·lícula, direcció i actriu exaequo. Explica la història d’un grup d’amics, l’Olivia, l’Eloi, el Guillei l’Anna, que viatgen a Berlín per visitar per sorpresa al seu amic Comas, que fa 35 anys. Aquest no els rep com ells esperaven i durant el cap de setmana les seves contradicciones afloren i l’amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.

CINEMA INFANTIL

La programació de cinema infantil d’aquest trimestre inclou tres destacades produccions recents. Totes es projectaran a la Sala del Centre Recreatiu a les 18:00.

10 de novembre: “Coco”

24 de novembre: “Lego Ninjago”

1 de desembre: “Emoji”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article