Cassà ja té el parc U d'octubre

L'ANC i l'Ajuntament han inaugurat el nou espai per recordar el referèndum del 2017

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

L'arribada de l'urna ha estat un dels moments més emotius de l'acte
L'arribada de l'urna ha estat un dels moments més emotius de l'acte

Aquest vespre, en un acte organitzat per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana i l'Ajuntament de Cassà s'ha fet la inauguració oficial del Parc de l'U d'Octubre, ubicat a la zona de les parades de fires, davant l'escola Aldric.

Els Gegants i grallers de Cassà, l'Esbart dansaire, el grup Daltabaix, els trabucaires i la Jove Orquestra de Cassà, han participat en aquest acte que ha tingut com a punt més emotiu l'entrada d'una de les urnes que es van fer servir l'u d'octubre del 2017 per votar al nostre poble. L'han portada una de les persones grans que van votar aquell dia, la Conxita Casadevall i l'Hereu de Cassà, Robert Bou, que, tot i no tenir edat per votar, va participar al referèndum de fa un any defensant els col·legis electorals la nit abans.

També s'han fet presents a l'acte les excavadores i tractors que van contribuir a defensar la democràcia l'u d'octubre del 2017 posant obsatcles a l'arribada de les forces policials; han estat rebuts amb grans aplaudiments per le smés de tres-centes persones que han assisitit a l'acte.

L'alcalde de Cassà, Martí Vallès, la president de l'ANC local, Sílvia Soliguer, l'alcalde d'Aiguaviva, Joaquim Mateu, el regidor del PDECAT, Robert Mundet i la jutgessa de pau, Anna M. Pagès, han descobert el monòlit que recordarà el referèndum de l'U d'octubre i que dona nom al nou espai.

En els parlaments de les autoritats s'ha posat de manifest la voluntat de mantenir ben viu l'esperit de l'U d'octubre del 2017, que va significar un gran pas endavant del poble català  que, més que mai, va expressar la seva voluntat inequívoca d'esdevenir un poble lliure. L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors i amb un sopar popular organitzat pel CDR de Cassà.

Dilluns a la tarda continuaran els actes commemoratius de l'u d'octubre amb la inauguració d'una exposició fotogràfica a la Sala la Coma, el descobriment d'una placa i l'acte en record dels polítics presos o exiliats, a partir de 2/4 de 8 del vespre, a la plaça de la Coma.

 

Inauguració del monòlit que identifica el Parc U d'Octubre
Cassà ja té el parc U d'octubre
Els Trabucaires hi han posat llum i so
Cassà ja té el parc U d'octubre
Actuació de la Jove Orquestra de Cassà
Ball de bastons a càrrec de l'Esbart Dansaire de Cassà

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article