El banderí de la colla Dansaires Cassanencs, lliurat a l'Ajuntament

La diada tardoral de la sardana ha recordat aquesta colla cassanenca de mitjans del segle passat

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Nita Pascual mostra el banderí que va brodar fa més de seixanta anys i avui ha lliurat a lAjuntament
Nita Pascual mostra el banderí que va brodar fa més de seixanta anys i avui ha lliurat a lAjuntament

Una de les balladores de la que fou la colla sardanista Dansaires cassanencs, Nita Pascual ha fet avui lliurament a l'alcalde de Cassà del banderí d'aquesta colla sardanista que es va fundar el 1957 al nostre poble. Una colla de membres d'aquell grup sardanista han rebut uns records  com homenatge als esforçats que van mantenir l'esperit sardanístic en uns anys especialment difícils per la cultura catalana.

La Nita Pascual, que va ser la brodadora del banderí que identificava la colla en els concursos i exhibicions, l'havia guardat durant tots aquests anys i avui l'ha lliurat a l'Ajuntament,  amb un emotiu parlament en el que ha recordat alguns membres de la colla que ja ens han deixat, com la seva germana Quimeta que va morir aquesta mateixa setmana. L'alcalde de Cassà, Martí Vallès, s'ha compromès a  preservar adequadamant el banderí com a símbol d'una etapa de la cultura cassanenca especialment rellevant. 

L'acte s'ha fet durant la diada tardoral de la sardana, organitzada per Amics de la Sardana, al passeig Vilaret  en la que s'han interpretat dues audicions de sardanes  a càrrec de les cobles Osona i Flama de Farners.

  

Diversos moments del liurament del banderí
Els membres de la  colla Dansaires Cassanencs han rebut unsrecords de l'Ajuntament i d'Amics de la Sardana
El banderí de la colla Dansaires Cassanencs, lliurat a l'Ajuntament

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article