El Grup Oller, deu anys amb Temporada Alta

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

El Grup Oller, deu anys amb Temporada Alta
El Grup Oller, deu anys amb Temporada Alta

 El Grup OLLER amb seu a  Cassà de la Selva ha renovat el seu suport al festival Temporada Alta i, un any més forma part del Club de Mecenatge del festival, una de les cites culturals més destacades de la tardor a l’Europa Mediterrània.

El President del Grup OLLER, Jaume Nadal, el Director General del Grup OLLER, Joan Puig, i el Director de Temporada Alta, Salvador Sunyer s’han trobat aquest matí al Teatre Municipal de Girona per celebrar la relació de col·laboració que mantenen des de fa 10 anys. Un recolzament que va més enllà de les arts escèniques ja que el Festival és un referent per al públic, la ciutat de Girona i la cultura del país. Al parlar de Temporada Alta Puig manifesta que “es tracta d’un festival provocador i innovador, que no es tanca mai a res, i això és el que li permet oferir espectacles per a totes les edats i gustos, acostant la cultura a totes les butxaques. I per això, cal seguir recolzant la cultura, fins i tot, durant els anys complicats”.

Tal i com indicaven les previsions, el 2018 ha sigut un any complicat per la indústria transformadora de suro. Les preocupants xifres preveien una extracció de suro a Espanya quantificada en 20.000 tones de suro (4.000 menys que la mitja) i un augment de preu al voltant del 30%. Aquestes dades, extrapolables a la resta de territoris exportadors de suro, han colpejat fortament als productors de taps de suro natural que han hagut de fer un esforç important per aconseguir matèria prima de qualitat a preus assumibles.

Des del Grup OLLER s’ha treballat conscients d’aquesta realitat però amb la voluntat que no impedeixi continuar amb el compromís que des de fa 10 anys manté amb el Festival de Tardor a Catalunya. “Forma part del nostre ADN col·laborar amb iniciatives com el Temporada Alta, pel que el dia que deixem de fer-ho, deixarem de ser fidels a nosaltres mateixos” afirma Jaume Nadal. Aquest any, en motiu del 10è aniversari de col·laboració el Grup OLLER ha creat una estructura que, en forma de photocall, permet apropar a l’espectador a l’alzina surera i explicar, visualment, la naturalitat del tap.

La 27ena edició del festival Temporada Alta va començar el passat divendres 5 d’octubre i s’allargarà fins el 10 de desembre amb prop de 100 propostes de diversos gèneres i disciplines en 20 escenaris diferents de diverses poblacions de la demarcació de Girona. Temporada Alta, que l’any passat va arribar als prop de 53.000 espectadors s’ha convertit en un festival de referència en l’àmbit de les arts escèniques.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article