Joaquim Nadal recorda les seves vivències a Can Nadal, l'actual seu de l'Ajuntament de Cassà

L'historiador gironí destaca el paper de les administracions en la salvaguarda del patrimoni

Política, Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

La xerrada de Joaquuim Nadal s'ha fet a la sala d'actes de Can Trinxeria
La xerrada de Joaquuim Nadal s'ha fet a la sala d'actes de Can Trinxeria

L'historiador i exalcalde de Girona Joaquim Nadal i Farreras ha intervingut en la segona sessió del cicle de conferències "En l'espai llegim el temps" que avui ha tractat de la casa de Can Nadal que actualment és la seu de l'Ajuntament de Cassà, a la Rambla 11 de setembre.

Joaquim Nadal ha remarcat a la primera part de la seva conferència que calia valorar com a molt important les tasques que fan les institucions quan adquireixen patrimoni arquitectònic privat per destinar-ho a usos públics. Nadal ha dit que més val comprar encara que no es tingui clar quin destí tindrà l'edifici adquirit, ja que així se n'assegura la seva pervivència. Ha posat com a exemple l’adquisició del cinema Modern a Girona, feta fa trenta anys i que ara comença a treballar-se per trobar-li un servei públic.

De Cassà, Quim Nadal ha destacat les adquisicions fetes per edificis de propietat privada però de gran valor patrimonial, com La Sala Galà, Can Trinxeria i el mateix can Nadal i en aquest sentit ha mostrat la seva satisfacció perquè l'Ajuntament de Cassà recentment hagi adquirit Can Frigola, encara que no es tingui clar què s'hi farà. "És preferible garantir la propietat pública abans que deixar perdre un element patrimonial”, ha manifestat l’historiador per valorar les tasques institucionals destinades a salvar patrimoni arquitectònic.

La segona part de la conferència ha estat destinada a repassar els records i vivències personals de Joaquim Nadal a la casa familiar, tot repassant-ne els antecedents històrics i revivint-ne alguns records d'infantesa que han servit per rememorar la casa dels avis del conferenciant.

La propera sessió del cicle de conferència que ha coordinat la doctora Rosa Maria Gil serà el 24 de novembre i anirà a càrrec de Pere Bosch que parlarà del naixement del cooperativisme agrari.

 

Joaquim Nadal recorda les seves vivències a Can Nadal, l'actual seu de l'Ajuntament de Cassà

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article