Commemoració dels 25 anys del Servei Comarcal de Català (SCC) del Gironès

Dissabte al migdia, al Consell Comarcal

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

El dia 17 de novembre, a les 11.30 h, al Consell Comarcal del Gironès (carrer de la Riera de Mus, 1A. Girona) se celebraran els 25 anys del Servei Comarcal de Català del Gironès, un servei que s’integra al CPNL l’any 1993 i que forma part, juntament amb divuit serveis més, del Centre de Normalització Lingüística de Girona.

En l’acte hi intervindran representants de l'Administració local i de l'àmbit socioeconòmic, exalumnes i participants al Voluntariat per la llengua, i serà conduït pel periodista Mateu Ciurana. Les actuacions musicals de FoK, Salva Gallego i Sotrac amenitzaran la jornada i es podrà visitar també l’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" i una petita mostra de publicacions i fotografies que ens recordaran la tasca feta per aquest servei des de l’inici fins ara per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana a la comarca.

Les dades

Més de 5.500 alumnes, 300 cursos de català per a adults i 600 participants en el Voluntariat per la llengua són algunes de les xifres que posen de manifest la feina feta en una quinzena de poblacions de la comarca (a més de Girona i Salt) durant aquests 25 anys (1993-2018). Aquestes dades i altres han quedat recollides en uns plafons que s’exhibiran també aquest dia.

El Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada l’any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d’afavorir l’ensenyament i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.

El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s’organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d’atenció.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article