Les Cançons de pandero obren la tercera edició del festival Càntut

Hi haurà actuacions durant tot el cap de setmana

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Les Cançons de pandero obren la tercera edició del festival Càntut
Les Cançons de pandero obren la tercera edició del festival Càntut

L'exposició Cançons de pandero i els ritmes interpretats per Guillem Balaz amb aquest instrument popular han obert aquest vespre la tercer edició del festival Càntut que es perllongarà tot el cap de setmana per diferents escemnaris de Cassà de la Selva.

La inauguració s'ha fet a can Trinxeria, amb l'assistencia de la directora dels serveis territorials de Cultura, Carme Renedo i el diputat de Cultura, Miquel Piñeira, així com l'alcalde de Cassà, Martí Vallès,  el regidor de cultura, Josep Ferrer, i lorganitzador del festival, Albert Massip.

El Festival Càntut de Cassa de Ia Selva continua el dissabte 17 de novembre amb una jornada carregada de propostes al voltant de les musiques de tradicióoral. Entre Ia desena d'activitats que s'hi duran a terme, destaquen les actuacions de Kepa Junkera & Amics de Fok, Santi Serratosa & Cantut, Jaume Arnella i Jordi Fabregas i Tornaveus, entre d'altres.

El dissabte 17 de novembre començarà al matí amb el Càntut al carrer, en el que  els alumnes de I'Escola Puig d'Arques faran un homenatge a Xavier Carbo, amb motiu del 125e aniversari del seu naixement i el centenari de Ia seva mort.  Una hora mes tard, l'etnomusicoleg Jaume Ayats oferira una xerrada sobre l'estudi Els  Segadors: de cançó erotica a himne nacional ( 11 h, Can Trinxeria, gratuÏt). A Ia mateixa hora, s'oferira una sessió de Biblionadons: El cargol i l'herba de poniol (11 h, Auditori Centre Cultural Sala Gala, entrades exhaurides).

 

Mes tard, Jaume Arnella i Jordi Fabregas presentaran un homenatge als cançoners lukaidíI i II, per primera vegada a les comarques gironines (12:30 h, plaga Petita, gratuït). Despres, arribarà Ia tercera edició del Dinar de cantadors, enguany a carrec de I'Entitat Gastronomica de Cassa de Ia Selva (14 h, Can Ouirze, entrades exhaurides). A Ia tarda, el Càntut continuara amb el concert de Tornaveus, que inauguraran un nou espai del festival ( 17:30 h, Auditori Germa Salvador Coma, 5 € /8 €). Una altra proposta ideada especialment per a Ia ocasió es Ia de Santi Serratosa & Càntut (19 h, plaça petita gratuït).

A Ia nit, arribarà el nou espectacle de Kepa Junkera & Amic s de Fok (21 h, Sala Centre Recreatiu, 16 € I 19 €), guardonat com a millor disc de folk segons els Premis Enderrock 2018. En directe, l'artista s'acompanyarà de diversos dels músics que van col·laborar en l'enregistrament del disc, com Manu Sabate, Arnau Obiols o Patri Garcia i Xavier Rota (Ballaveu). Tancarà Ia nit una nova sessió de Càntut a! Bar, amb Nova Societat de Cangons +COl Montgrons ( 22:45 h, Bar Centre Recreatiu, gratuït).

Cançons de Pandero per encetar el Càntut 2018
Les Cançons de pandero obren la tercera edició del festival Càntut
Les Cançons de pandero obren la tercera edició del festival Càntut

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article