Jaume Arnella i Jordi Fàbregas recuperen les cançons dels focs de camp

Per diumenge, els actes del Càntut previstos a l'aire liure es traslladen a l'interior

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Jaume Arnella i Jordi Fàbregas recuperen les cançons dels focs de camp
Jaume Arnella i Jordi Fàbregas recuperen les cançons dels focs de camp

L’inici del Festival Càntut ha estat un èxit de públic, que s’ha deixat endur per les propostes i ha participat activament en els cants proposats pels artistes. En concret, divendres es va poder veure l’espectacle dedicat a l’Alguer Mans Manetes (impulsat per Plataforma per la Llengua), que ha comptat amb la participació especial de Meritxell Gené, Carles Belda, lo Barber i alguns minyons que han interpretat les cançons tradicionals alguereses. Més tard, el Bar del Centre Recreatiu es va omplir de gom a gom amb la proposta Roba Negra dels grups de folk Roba Estesa i Germà Negre, que des del primer moment van arrencar els cants i cors dels assistents amb peces dels seus respectius repertoris i altres conegudes per tothom.

El dissabte la pluja ha fet canviar l'escernari d'alguns actes però la programació s'ha pogut seguir amb força gent a les diferents propostes, especialment al migdia, amb el recital de Jaume Arnella i Jordi Fàbregas que han recuperat les cançons dels tradicionals Focs de camp,i, a la nit, amb les propostes de Kepa Junquera i el Càntut al Centre Recreatiu.

 

Diumenge, canvis d'escenaris

El Festival Càntut de Cassà de la Selva posa el punt final a la tercera edició del festival aquest diumenge 18 de novembre amb quatre propostes. Es tracta de les actuacions de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Balkan Paradise Orchestra, Arnau Tordera i Magí Canyelles i de l’activitat especialment ideada per a l’ocasió: Vermut cantat. El festival va arrencar divendres  amb l’objectiu de reivindicar la tradició oral de les comarques gironines.

L’última jornada de festival començarà de matí amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials (11 h, gratuït). Aquesta és una de les actuacions previstes a l’aire lliure que es canviaran d’ubicació amb motiu de la previsió meteorològica, i passarà de la plaça de la Coma a la Sala Centre Recreatiu (aforament limitat). La formació presentarà a les comarques gironines del seu darrer disc, Si són flors, floriran (Discmedi, 2018), un àlbum sobre la terra, l’amor, el compromís i l’actualitat. Una formació que, jugant amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, ens acosten al contrapàs, la sardana, la jota i el ball pla.

A continuació, el Vermut cantat, previst a la plaça de la Coma, es traslladarà al Bar Centre Recreatiu. Es tracta d’una proposta especialment ideada espercialment per al Càntut, que es va iniciar l’any passat i va obtenir una molt bona acollida (13 h, gratuït). Gemma Pla i Àlex Carrera seran els encarregats de dinamitzar l’activitat i proposaran cançons conegudes als assistents amb l’objectiu que deixin la vergonya i els acompanyin a cantar.

A la tarda, es podrà veure per primer cop en terres gironines l’espectacle Les cançons seran sempre nostres, d’Arnau Tordera i Magí Canyelles, una proposta guanyadora del premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en Cultura Popular i Tradicional (17:30 h, Sala Centre Recreatiu, 10 €/13 €). L’espectacle connecta els mons de la música tradicional i la música moderna amb l’objectiu de normalitzar el nostre patrimoni immaterial musical.

Tancarà el festival el concert de Balkan Paradise Orchestra, una formació de vent i percussió formada el 2015 que presentarà K’ataka (Microscopi, 2018), el seu últim treball (19 h, gratuït). Guanyadores de la darrera edició del Concurs Sons de la Mediterrània, les components de la BPO mesclen gèneres musicals per oferir noves sonoritats i donar nous aires a les fanfàrries del país. El concert, previst a la plaça de la Coma, tindrà lloc al Bar Centre Recreatiu.

Durant tot el festival es podrà visitar l’exposició Cançons de Pandero a Can Trinxeria, on també es podrà visionar el documental L’Alguer: un pentagrama com un carrer. 

Jordi Fàbregas i Jaume Arnella han recuperat les cançons del Focs de Camp de fa 50 anys
Jaume Arnella i Jordi Fàbregas recuperen les cançons dels focs de camp
Jaume Arnella i Jordi Fàbregas recuperen les cançons dels focs de camp
Música algueresa amb Mans manetes
"Roba negra" al bar del Centre Receratiu

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article