Oriol Vidal torna al Dakar

El pilot de Llambilles iniciarà una nova etapa en la competició més dura del món del motor

Societat, Esports, Lleure i festes

Oriol Vidal torna al Dakar
Oriol Vidal torna al Dakar

Quan faltava només un mes per a l'inici de la cursa, Oriol Vidal va aconseguir tancar un acord amb l'equip FN Speed i el pilot argentí Adrián Santos -empresari argentí de 57 anys-, amb qui lluitarà a bord d'un CAN AM X3 per superar les adversitats del ral·li Dakar i aconseguir així completar aquest duríssim repte. L'objectiu principal serà acabar, i endur-se a casa el famós Touareg, el trofeu distintiu d'aquesta prova.

L'esdeveniment constarà de 10 etapes que es disputaran integrament al Perú del 6 al 17 de Gener en les quals es recorreran més de 5.000 km.

Segon Dakar del pilot de Llambilles

L'any 2017 l'Oriol es va estrenar al Dakar sense massa èxit, ja que es va veure obligat a abandonar en la quarta etapa. Això sí, Vidal va aconseguir pujar dues vegades al podi en les tres etapes completades a la categoría UTV.

Les característiques de la prova

Tal i com explica el pilot a cassadigital.cat, "aquest any trobem una parrilla de 50 UTV (Buggies). El reglament per sort està més adaptat a les necessitats d'aquest tipus de vehicles, on ja tenim un sistema de respostatge com les motos, permetent així no fatigar tant aquests petits cotxes amb pesos elevats de gasolina. La quantitat de UTV's és tant gran que es dividirà en dos categories (T3 i UTV OPEN), i les diferències són bàsicament amb la reglamentació de seguretat. Els T3 compleixen els estàndards FIA i els UTV OPEN i tenen una reglamentació especial només pel Dakar que embareteix moltíssim els costos de fabricació".

Les bones sensacions del pilot

Vidal es troba "molt més preparat que en l'edició del 2017. Malgrat no poder córrer com a pilot aquest any he pogut fer 4 curses del Campionat del món de Ral.li Cross Country com a copilot i la veritat és que m'han ajudat a agafar molta més experiència en la navegació i gestió del ritme d'aquest tipus de provesa, especialment al Ral.li del Marroc on vaig trobar una competició d'una duresa extrema: 7 dies de curses on les condicions s'assimilen bastant a les del Dakar". Respecte al pilotatge, "per sort durant l'any he seguit entrenant i realitzant diversos tests per no perdre el ritme. Espero que la mecànica ens respecti i ens permeti arribar a meta i, amb una mica sort, en una posició capdavantera". 

 

Oriol Vidal torna al Dakar

Comentaris

Susana Castell-Platja d'Aro
1.

Molta sort Oriol!!! Endevant i gas a fons!!!?

Comenta aquest article