Debat sobre la seguretat per als vianants en el nou carril bici senyalitzat al Raval

L'oposició tem que hi puguin haver més accidents

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

El carrili bici que s'ha senyalitzat al carrer del Raval
El carrili bici que s'ha senyalitzat al carrer del Raval

El debat sobre la seguretat del nou carril bici que s'ha senyalitzat al carrer del Raval -i la de la zona del nucli antic a un sol nivell- ha estat un dels eixos de discussió en el ple celebrat aquest vespre a l'Ajuntament de Cassà.

Des de l'oposició, Robert Mundet (PDECAT) ha posat en dubte que el carril per  a vianants i bicicletes  que s'ha senyalitzat al terra del Raval sigui prou segur per als que vagin a peu; des del govern, el regidor Emili Mató (ERC) ha considerat que les estadístiques demostren que aquest tipus de carrils són disuasius per als conductors a l'hora d'anar massa de pressa i ha avançat que també es posaran elements físics per separar i diferenciar la zona de bicicletes i vianants de la dels vehicles.

Pel que fa al nucli antic també s'ha parlat del retard de les obres en relació al previst inicialment, retard que segons el regidor de l'àrea Joan Cañigueral, ha vingut provocat per les  ganes de fer una obra ben feta i garantir-ne un bon resultat final.

Disminució de l'atur a Cassà

El ple del mes de gener ha servit per fer balanç dels serveis d’ocupació que ofereix l’Ajuntament de Cassà de la Selva per inserir persones en situació d’atur al mercat laboral, tasca que es desenvolupa a través de l’Àrea de Promoció Econòmica de Cassà de la Selva. La promoció del municipi a través dels valors paisatgístics i històrics i el suport a les persones que busquen feina són els dos objectius principals de l’àrea segons ha remarcat el regidor Emili Mató.

Un dels objectius primordials és treballar pel descens de les persones en situació d’atur al municipi. L’atur registrat el mes de juny de 2015 a Cassà de la Selva, era de 495 persones, un 10,31% de la població. Les xifres des de 2015 han anat disminuint progressivament, fins a situar-se el desembre de 2018 al 7,66%, una xifra inferior a l’atur registrat a la comarca del Gironès (9,89%) i a la demarcació de Girona i Catalunya. Cassà de la Selva té un atur inferior a municipis catalans similars –segons dades del Sistema d’Informació Socioeconòmica Local XIFRA -. 

Un moment del ple d'aquest mes de gener

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article