Una escola nova per a pocs nens

ESTER DIAZ CARRERA ADMINISTRATIVA

Actualment jo i molts altres pares ens trobem davant de un dubte que si no t'hi trobes, no el pots arribar a entendre.

 Fins i tot a mí m'està costant. Us intentaré resumir i explicar la situació. Tinc una filla que aquest nou curs 2010-2011 començarà el cicle d'educació infantil (P3) i per tant aquest mes de febrer l'hem hagut de preinscriure. En principi tenim 3 escoles per triar i t'ofereixen unes jornades de portes obertes i unes xerrades per anar a veure com són les futures escoles que has d'escollir per a què s'escolaritzi el teu fill/a. Fas la preinscripció i tries 3 opcions amb la que penses que segur podràs entrar la que serà la primera opció que has triat. Doncs en aquest poble no va així la cosa, tenim 3 escoles, una d'elles és nova i és on el Departament d'Educació ha decidit que hi hagin menys places. En total han ofertat (sembla que parlem d'algun centre comercial) 25 places de les quals 5 són reservades a nens amb necessitats educatives especials i més o menys 4 o 5 són per a nens que ja hi tenen germans. Per tant ens quedem per a la resta de nens només amb unes 16 places. Doncs després de tenir tots els dubtes de a on escolaritzar la teva filla i anar a veure les escoles, et decideixes per una que t'agrada i és nova i per tant no et penses mai de la vida que serà com impossible entrar-hi, amb una mica de sort (perquè et sortegen com si fossis al bingo) et toca anar-hi i també amb una mica de sort et tocarà la segona opció que has triat. En fi la crua realitat en un poble on tots els polítics han fet gala d'estrenar una nova escola és que solament hi entren els que ja hi tenen germans o bé si tenen unes necessitats especials i per a la resta és una loteria. En total per aquest curs 18 nens no podran anar a l'escola on els pares han triat com a primera opció. Sembla impossible que pugui passar en un poble i amb una escola nova. Crec que ens ho hauriem de fer mirar!

Comentaris

Alicia Cassà de la Selva
2.

Ester, no has dit res de les plaçes per inmigrants, que també están reservades, i si no les emplenen, es queden buides, crec que va així.
Alex, si no has posat la Salle com a tercera opció, i no hi han plaçes ni al Aldric ni al Puig d'Arques, entra a la Salle (em sembla que gratuitament, ja que tu no la volies aquesta escola).

Aixó és de lo que em vaig enterar l'any passat quan vaig inscriure a la meva filla a P3.
Jo també trobo que s'haurien de tenir més linies, i menys nens a les aules. Sembla que ja cumpleixen la ratio, posen més auxiliars a les classes i ja está solucionat.

Per cert, va per punts lo dels germans, son 20 punts més, i si te un problema d'al.lergia o Celiaquia, aumenten 10 punts.
Sempre i quan portis el paper del metge indicant que és una malaltia.
Els que entren de nou 30 punts.

ALEX Cassà de la Selva
1.

Jo també tinc una nena que començarà el cicle educatiu a p3 i em sembla que atepeir les classes de tots els centres,per no obrir una segona linea,no es el que volem els vilatans de cassà.
Ara la pregunta que em faig es la següent:com que les escoles i la salle hi han quedat plaçes lliures on aniran destinats els que no entrin a l'aldric? repartits als centres que els pares no havien triat? i si ningú no ha triat la salle? embutits forçosa-ment? Aquí ve quan es nota la qualitat de l'ensenyament la classe dels xais a la escola dels xais.A veu-re si ho arreglem entre tots.

Comenta aquest article