L'ANC lamenta que els partits independentistes no hagin arribat a l'acord per l'Ajuntament de Cassà

L'ANC lamenta que els partits independentistes no hagin arribat a l'acord per l'Ajuntament de Cassà
L'ANC lamenta que els partits independentistes no hagin arribat a l'acord per l'Ajuntament de Cassà

En l'acte d'aquest vespre, que cada dilluns es fa a la plaça de la Coma per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, la secció local de l'ANC ha lamentat que la seva proposta de negociació entre els dos partits independentistes a l'Ajuntament (ERC i JxC) no hagi obtingut resposta i en canvi s'hagi signat un pacte amb un dels partits que ha donat suport a l'empresonament dels polítics catalanes (referint-se al pacte entre JxC i el PSC). En nom de l'ANC Santi Davesa ha dit que "mai no es posarà en dubte la capacitat de governar o de gestionar un ajuntament siguin un grup d'un o altre color, ja que no és la nostra funció fer-ho; però confiàvem en un acord per parlar, abans de posar-se a les mans d'un partit que ha contribuït a posar a la presó els polítics independentistes".

L'ANC ha insistit que "el nostre objectiu és lluitar per la independència i per això ens fa mal i no ens sedueix gens que el nostre govern passi per les mans del 155 quan paradoxalment el 90 per cent dels vots són independentistes. Esperem que tant d'un partit com l'altre donin les explicacions a la ciutadania".

L'acte d'aquest vespre, que ha comptat amb la presència d'un centenar de cassanencs i cassanenques, ha tingut una petita interrupció quan un espontani ha acusat de "frikis" als participants a l'acte, sense que es produís cap incident. La trobada, com és habitual, ha  acabat amb el cant dels Segadors.

L'ANC lamenta que els partits independentistes no hagin arribat a l'acord per l'Ajuntament de Cassà

Comentaris

Un altre cassanenc Cassà
2.

Bones.
Potser la pregunta bona a fer seria si es van "trencar les negociacions", o si es pot haver donat el cas que l'altra banda, la que "Atorri" no esmenta, no es va posar a negociar-dialogar-pactar entendre's ,..., a fi d'arribar a un consens, que per alguns hauria semblat una solució força correcte. En tot cas, pel que s'explica de bona font en alguns comerços i establiments d'hostaleria del poble, les trobades sí que es van fer, i els resultats ja els anem veient.
La base de tota entesa és trobar el punt d'equilibri entre les parts contractants, i les posicions han de ser obertes i dialogants. Les posicions de força mai porten enlloc...
I el tema de l'ANC, concretant la situació al nostre poble, el deixarem per una altra ocasió, no fóra cas que ens hi fessim mal...

Atorri Cassà de la Selva
1.

Es podria explicar que avui a l’acte de l’ANC no hi havia cap regidor de JxCat no?

Els únics que han de donar explicacions és JxCat i explicar perquè amb més d’una setmana de marge van trencar negociacions i van pactar amb el PSC, ningú obliga a firmar cap pacte a ningú si no vol.

Quina pressa tenien? Perquè van anar a firmar-lo i presentar-lo a Girona?

Comenta aquest article