L’Ajuntament fa un gest per l’ELA coincidint amb el dia mundial d’aquesta malaltia.

Política, Societat, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Bona part dels regidors del govern municipal de Cassà de la Selva s’han fet una fotografia de grup amb els dits polze i índex en forma d’ela.
Bona part dels regidors del govern municipal de Cassà de la Selva s’han fet una fotografia de grup amb els dits polze i índex en forma d’ela.

Aquest divendres dia 21 de Juny, Dia Mundial de l’ELA, l’Ajuntament de Cassà de la Selva s’ha sumat a la campanya FES UN GEST PER L’ELA il·luminant l’Església de verd, color representatiu de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, la qual lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

Amb aquesta imatge, el consistori vol simbolitzar la seva solidaritat amb les més de 400 persones afectades i les seves famílies, i contribuir a donar visibilitat a la malaltia i als projectes per a la millora de la qualitat de vida d’aquest col·lectiu que duu a terme la Fundació Miquel Valls.

L’esclerosi lateral amiotròfia, també coneguda com a malaltia de Charcot o de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa produïda per la mort de les motoneurones o neurones motrius del cervell i de la medul·la espinal. La degeneració de les neurones motores fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi i, en conseqüència, els pacients presenten atrofia muscular que avança i provoca una paràlisi progressiva. Actualment no té cura i no es disposa de cap tractament que permeti aturar-ne el procés degeneratiu. Inclosa en el grup de malalties rares o minoritàries, té una incidència d’1,5-2 nous casos per any per cada 100.000 habitants, i afecta, especialment, persones d’edats compreses entre els 40 i 70 anys.

Comentaris

Joan
sembla que estiguin senyalant cap amunt... (mireu, ja hem tret la pancarta!)
En resposta a Joan
jordi cassà de la selva
2.

Mireu, ja hem tret la pancarta que deia "Republiquem" i hem posat 3 pancartes on posa "Llibertat presos polítics". Quina pressa que hi ha per criticar al nou ajuntament....

Joan Cassà
1.

sembla que estiguin senyalant cap amunt... (mireu, ja hem tret la pancarta!)

Comenta aquest article