Mesures per millorar la seguretat i l’accés als centres escolars

Algunes de les actuacions fetes
Algunes de les actuacions fetes

Segons informa l'Ajuntament de Cassà amb motiu de l'inici del curs escolar 2019-20 s'han endegat diferents actuacions per tal d'assegurar els entorns segurs a l'accés a les escoles de la població.

Aquestes mesures, segons el consistori, promouen la convivència i la seguretat de tots els usuaris dels carrers, i tenen com a objectiu calmar i maximitzar l'agilitat del trànsit. Es dona prioritat als vianants sobre el trànsit rodat. L'afluència intensa de persones i menors als centres educatius en un curt espai de temps obliga a extremar les mesures que permetin fer aquestes tasques amb garanties de seguretat.

La primera actuació ha estat la col·locació d'un senyal mòbil al carrer Hospital, des del seu accés per la rambla Onze de Setembre, en direcció a la baixada de la Piscina, per convertir aquest tram de carrer en una via restringida al trànsit de vehicles quan els escolars entren o surten del centre educatiu.

Una altra actuació ha estat la creació d'un accés a l'esplanada del parc de l'U d'Octubre per als vehicles que circulen pel carrer Xavier Carbó, que permet que puguin estacionar en aquest espai.

Per acabar i quant a la millora de l'entorn de l'Institut, està prevista aviat la instal·lació d'uns senyals que permetran l'estacionament dels busos al carrer Josep Pla, entre la rotonda del carrer Peralada i el carrer Mercè Rodoreda, durant el temps d'entrada i sortida de l'INS Cassà.

Totes aquestes actuacions i les que es realitzaran pròximament se sumen a les ja realitzades fa dos anys entorn del Col·legi La Salle.

L'Ajuntament demana la col·laboració dels conductors i vianants per respectar els nous senyals i les indicacions dels agents.

Mesures per millorar la seguretat i l’accés als centres escolars
Mesures per millorar la seguretat i l’accés als centres escolars
Mesures per millorar la seguretat i l’accés als centres escolars

Comentaris

CASSANENC CASSÀ DE LA SELVA
1.

Cada dia hi ha més bicicletes i patinets elèctrics circulant per sobre les voreres del nostre poble. Fins i tot una empleada de Correos que reparteix les cartes des de la moto en marxa per sobre la vorera per no haver de baixar (no fos cas que es canses més que del compte). Ja que parlem de seguretat aquest és un cas clar de INseguretat.

Comenta aquest article