Els alcaldables cassanencs de CiU i ERC signen el pacte per la independència

Política

L'ANC ha engegat una nova campanya que es diu ELS AJUNTAMENTS PER LA INDEPENDÈNCIA amb l'objectiu que a les properes eleccions municipals tinguin majoria aquelles candidatures que estiguin compromeses amb el procés nacional. Avui, els alcaldables de CiU i ERC per Cassà han signat el compromís amb el procés independentista

L'Assemblea Nacional Catalana demana als ciutadans que participin a les properes eleccions municipals del 24 de maig i  expressa el seu suport a les candidatures que han assumit el compromís de fer dels municipis l'eix de la construcció del nou Estat independent i de la renovació del país.

En concret a Cassà han firmat aquest compromís, a la Sala de la Coma, en presència del coordinador de l'ANC a Cassà, Joan Riera,  les candidatures de CONVERGÈNCIA I UNIÓ, encapçalada per en Robert Mundet i la de ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA encapçalada per en Martí Vallès.

Aquest és el text del compromís que han firmat:

La candidatura (CiU i ERC) del municipi de Cassà de la Selva és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedora del paper especialment important que hi tenen els municipis, així com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport al procés. Per això, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:

1) Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

2) Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.
3) Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

4) Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article