La fira de Santa Tecla, protagonista del primer ple ordinari

Cultura

Els actes previstos per la fira de Santa Tecla, la rebaixa en les taxes per als firaires i la promoció local que pit comportar aquest esdeveniment, han centrat bona part dels debat del primer ple ordinari de nova legislatura de l'ajuntament de Cassà celebrat aquest vespre a can Nadal.


Els regidors de l'equip de govern han destacat que tot just prendre possessió del càrrec i davant la imminència de la Fira de Santa Tecla van decidir apostar fermament per donar suport a aquesta activitat com un element de promoció tan a nivell local com per a a la gent de fora del poble, per tal de donar més rellevància  a la que es vol que sigui la fira de referència del poble.

El mateix alcalde, Martí Vallès, i els regidors de cultura,Josep Ferrer, i de promoció econòmica, Emili Mató, han exposat les línies de la nova fira que  el govern d'ERC considera que és una peça important en el seu projecte per Reanimar Cassà, tal i com s'havien compromès en la campanya electoral.

La indústria del suro i especialment el tap seran més protagonistes de la fira, juntament amb el mercat del raïm amb uns actes que s'iniciaran divendres al vespre i des de l'Ajuntament es treballarà per tal que tinguin molta rellevància durant tot el cap de setmana.

La principal discrepància manifestada pels regidors de l'oposició ve donada per la tarifa subvencionada que hauran de pagar els comerciants de Cassà per posar parada a Santa Tecla. Fins ara no pagaven res però amb la necessitat d'aplicar l'ordenança, que s'ha modificat a la baixa, també s'ha volgut incentivar la participació dels botiguers de la vila amb una subvenció a la taxa. Segons Robert  Mundet, portaveu de CiU, aquesta reducció de preu és contradictòria i va en detriment de la major qualitat que es vol donar a la fira i per això el seu grup s'ha abstingut en els diferents punts de l'ordre del dia que directament o indirecta tenien relació amb la Fira.

L'únic punt del ple en el qual CiU ha votat en contra ha estat en el de l'aprovació de la plantilla de l'Ajuntament ja que han insistit en  o estar d'acord en la contractació d'un cap de premsa en aquests moments d'austeritat econòmica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article