Es presenta la programació de la Fira de Santa Tecla 2015

La fira vol promoure Cassà a tot el país

Cultura

El programa d’actes de la Fira de Santa Tecla de Cassà de la Selva que s’ha fet públic aquest matí té com a objectiu donar a conèixer el poble a la resta de Catalunya. El nou govern d’ERC ha volgut donar un impuls en aquesta fira històrica que data del segle XV i que ja es troba consolidada al poble, per a convertir-la en la fira de referència de Cassà de la Selva.

És per això que el programa d’enguany combina actes tradicionals com la XLI Nit del Cremat, la Botiga al Carrer, el Petit Botiguer o la Trobada de Puntaires amb d’altres de nous que volen posar de rellevància trets distintius del poble com el suro o el vi.

Entre les principals novetats cal destacar que la fira s’allargarà durant tot el cap de setmana, del divendres 18 al diumenge 20 de setembre. El suro i el vi tindran un rol important ja que durant tota la fira es faran les jornades gastronòmiques del raïm, tallers sensorials de suro i vi,  la mostra de cellers de la DO Empordà, altres tallers infantils de sabó de vi d’aquesta mateixa DO o la cantada d’havaneres amb Els Pescadors de l’Escala.

El diumenge hi haurà l’actuació dels Castellers de les Gavarres, la nova colla castellera de Cassà i Llagostera constituïda aquest estiu i que es presentaran públicament a la fira.

Durant el cap de setmana també hi haurà un concurs d’Instagram en el que es sortejarà un sopar per a dues persones al restaurant La Brasa Grillada de Cassà de la Selva.
Segons l'Ajuntament, la valoració prèvia a la fira és positiva ja que a dia d’avui ja hi ha inscrits una cinquantena de paradistes, cosa que significa una vintena més que a l’edició anterior.

El regidor de cultura, entitats i festes, Josep Ferrer, destaca que “la Fira de Santa Tecla fa un pas endavant per créixer en la qualitat i en la varietat de les seves propostes”. A més, remarca que “el programa d’aquest any és un tast de la forta i contínua activitat cultural característica del poble durant tot l’any”. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article